Drama lui Rowan Atkinson, actorul care l-a jucat pe Mr. Bean. Ce spune despre rolul care i-a schimbat viața

Actorul haios pe care toată lumea îl îndrăgește datorită rolului său în filmele cu Mr. Bean spune că munca depusă nu a fost deloc una ușoară.

Drama lui Rowan Atkinson, actorul care l-a jucat pe Mr. Bean. Ce spune despre rolul care i-a schimbat viața

profimedia

Rowan Atkinson, celebrul actor din rolul lui Mr. Bean, dezvăluie prin ce greutăți a trecut la filmări. El susține că munca a fost una solicitantă, “stresantă și obositoare”, dezvăluind că nu va mai juca niciodată acest rol într-un viitor film.

Rowan, în vârstă de 65 de ani, participă acum la filmările pentru o serie animată a îndrăgitului personaj Mr. Bean și spune că “povara responsabilității nu e deloc plăcută”, ceea ce înseamnă că nu îi mai face plăcere să joace acest rol.

Cum a început povestea lui Mr. Bean

Personajul Mr. Bean nu afost doar preferatul copiilor, ci și al adulților. A devenit popular pentru carima și umorul inteligent, dar în același timp copilăresc. Mr. Bean a devenit un fenomen comic global, trecând orice fel de bariere lingvistice, culturale, întrecând așteptările tuturor.

Vezi mai multe imagini în GALERIE FOTO

Atkinson a debutat în acest rol care avea să facă furori în seria de filme ce a apărut între 1990 și 1995. În 1997, el a apărut în filmul cu Mr. Bean, iar în 2007 s-a lansat filmul Mr. Bean's Holiday.

“Nu prea îmi face plăcere să joc acest personaj. Povara responsabilității e sufocantă. Este un rol stresant și obositor, și voi pune capăt acestei povești curând”, a declarat Rowan.

Într-un interviu pentru Radio Times, Rowan a mărturisit săptămâna aceasta:

“După filmarea unei serii de animații cu Mr. Bean, acum filmăm un desene animat cu acest personaj și e mai ușor pentru mine doar să îi dau voce personajului, nu să îl și interpretez în persoană”.

Cu toate acestea, actorul se bucură de succesul pe care acest personaj haios l-a dobândit de-a lungul anilor.

“Să vezi un adult care se poartă ca un copil fără ca el să fie măcar conștient de acest comportament nepotrivit și cu adevărat amuzant”.

Blackadder, un alt serial de succes

Rowan a scris și a jucat în seria Blackadder între 1983 și 1989. În prezent, acesta a declarat că un nou film cu acest personaj consacrat nu este în plan.

Fiind întrebat dacă există posibilitatea să se filmeze un nou film cu Edmund, Rowan a fost destul de sceptic.

“Blackbadder este energia creativă de care am avut nevoie în anii ’80. Nu ar fi ușor dacă aș încerca să imit personajul după 30 de ani”, a mai adăugat actorul.

Curiozități despre Rowan Atkinson

Actorul afost coleg de școală cu Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii. Talentul său pentru actorie a fost descoperit încă din adolescență, de către profesorul lui de fizică.

După terminarea liceului, acesta a studiat Inginerie electrică la universitatea Newcastle și apoi la Oxford. La Oxford, Rowan face cunoștiință cu Richard Curtis, un scenarist faimos.

Chiar dacă nu excela la școală, el era foarte pasionat și dedicat să devină scenarist, lucru care s-a și întâmplat. Trei ani mai târziu, a debutat în rolul lui Mr. Bean.

Parteneri
Diana Munteanu, despre frumusețea prezentului: „Fiecare moment este unic și trebuie trăit așa cum este”
Diana Munteanu este una dintre cele mai frumoase și vesele femei din România. Plină de energie, Diana ne bucură în fiecare dimineață de weekend la matinalul difuzat pe Antena 1, Neatza de Weekend. De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să aducă la fel de multă bucurie și colegilor noștri în cadrul interviului pe care ni l-a acordat.
Catine.ro
Ultimele știri