Regina Elisabeta a mers în spatele autoturismului cu care sicriul Prințul Philip a fost transportat la Capela de lângă Castelul Windsor. În vreme ce bărbații familiei regale au mers în spatele vehiculului, Regina a călătorit cu o mașină neagră, a căror geamuri au permis fotografiilor prezenți să surprindă un detaliu intim.
Regina Elisabeta a plâns la înmormântarea Prințului Philip
Regina Elisabeta a fost surprinsă în timp ce-și stergea o lacrimă, în intimitatea pe care credea că i-o oferă Bentley-ul în care se afla. Momentul a fost imortalizat la doar câteva minute după ce cortegiul funerar a pornit spre Capela St. George a Castelului Windsor.
Prințul Philip a murit la 99 de ani
Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a murit la vârsta de 99 de ani. În martie, el a fost externat, la o lună după internare pentru o infecţie, apoi o intervenţie cardiacă.
El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost internat şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei. În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz.
Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.
În ianuarie 2019, el a scăpat fără să fie rănit după ce a provocat un accident de maşină în care au fost rănite două persoane, în apropiere de proprietatea de la Sandringham, în Norfolk. După incident, a renunţat la permisul de conducere.
Cine a fost Prințul Philip
Prinţul Philip, cu origini greceşti şi daneze, s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu. Tatăl lui a fost Prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei, iar mama lui, Prinţesa Alice, fiica lordului Louis Mountbatten şi strănepoată a Reginei Victoria.
A fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.
Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei, titlu primit la naştere, s-a înrolat în Marina britanică în 1939. Din luna iulie a aceluiaşi an, a început să corespondeze cu Prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în 1934. După război, a primit permisiunea Regelui George VI să se căsătorească cu Elizabeth.
În iulie 1947, a fost anunţată logodna. El a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care s-a căsătorit - 20 noiembrie 1947.
Prinţul Philip, care s-a caracterizat la un moment dat ca „un prinţ discreditat din Balcani fără vreun merit sau distincţie deosebită”, a jucat un rol cheie în dezvoltarea monarhiei moderne în Marea Britanie.