Joe Biden a dezvăluit ce avere are. Președintele SUA și-a făcut publică declarația fiscală

Joe Biden, președintele SUA, a decis să își facă publică declrația fiscală, arătând lumii întregi ce avere are.

În urmă cu mai bine de 50 de ani, de când Richard Nixon era președintele SUA, toți cei care l-au urmat la conducere și-au publicat declarația fiscală, demonstrând în acest fel că nu ascund cât anume câștigă ei.

profimedia

Joe Biden a decis să reia tradiția președinților Statelor Unite ale Americii, pe care fostul președinte Donald Trump a refuzat să o respecte. Astfel, Joe Biden și-a publicat declrația fiscală, arătând tuturor că în anul 2020, el și soția sa au câștigat 607.336 de dolari brut, conform news.ro.

În urmă cu mai bine de 50 de ani, de când Richard Nixon era președintele SUA, toți cei care l-au urmat la conducere și-au publicat declarația fiscală, demonstrând în acest fel că nu ascund cât anume câștigă ei.

Cât câștigă Joe Biden

Singurul care nu a fost complet transparent față de poporul american a fost controversatul președinte Donald Trump.

Jill Biden, soția lui Joe Biden, a ales să-și continue cariera deși soțul ei câștigă suficient din poziția de președinte al SUA. Așadar, Jill este profesoară la o universitates publică, iar cei doi soți au declarat că în 2020 au câștigat puțin peste 600.000 de dolari.

Citește și: Jill Biden, apariție îndrăzneață într-o pereche de dresuri pe care puține femei le-ar purta. Cum arată ținuta completă

Impozitele federale plătite în 2020 de soții Biden au fost de 157.414 dolari, această sumă reprezentând 25,9% din veniturile lor.

Joe Biden și soția lui au plătit impozit și în Delware, acolo unde domiciliază, iar suma dată statului a fost de 28.794 lei.

Cât câștigă Kamala Harris

Vicepreședintele Kamala Harris a dezvăluit și ea la rândul ei ce avere are și cât a câștigat împreună cu soțul ei în 2020. Kamala Harris și Doug Emhoff, care e de meserie avocat, au declarat că veniturile lor brute au ajuns la suma de 1.695.225 de dolari.

Suma plătită pe impozitul federal a fost de 621.893 dolari, aproximativ 36,7% din câștigul celor doi soți cumulat.

Kamala și soțul ei au plătit, de asemenea, impozit și în statul Carolina, în valoare de 125.004 dolari.

Citește și: Joe Biden, gest romantic pentru soția lui. Cum a fost surprins președintele SUA

În cazul în care președintele SUA Joe Biden reușește să instaleze planul său de cheltuieli massive, ajutoare familiale și cele destinate educației, impozitele celor 2 familii de la conducerea SUA ar putea crește.

Joe Biden și Jill Biden, o poveste de dragoste neașteptată

Pentru unul dintre cele mai importante momente din viața sa, Joe Biden a avut alături de el persoane extrem de importante, iar soția sa, Jill Biden, devenită oficial Prima Doamnă a Americii, l-a acaparat cu gesturi tandre și felicitări ori de câte ori s-a aflat în preajma sa.

Cei doi au o căsnicie de aproximativ 44 de ani și s-au cunoscut la un blind date când Jill Biden avea numai 24 de ani. Doi ani mai târziu cei doi au decis să-și unească destinele și s-au căsătorit la capela Națiunilor Unite din New York pe 17 iunie 1977.

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, are o familie numeroasă și cinci nepoți: Finnegan, Maisy, Natalie și Naomi, Robert „Hunter” Biden II, și cel mai nou membru, Beau.

Pentru cei de acasă, Joe Biden este "Pop", mai ales pentru nepoatele sale, care au declarat recent felul în care i se adresează președinelui Americii, potrivit justjared.com.

Ultimele știri