Antena Căutare

„Prințesa Inimilor”, 19 ani de Rai! Fotografii de colecție din copilăria lui Lady Di

Acum 19 ani, Prințesa Diana își pierdea viața într-un teribil accident dee mașină. Cu toate acestea, „Prințesa Inimilor”, așa cum era cunoscută în întreaga lume, continuă să fie iubită și prezentă în memoria celor care au îndrăgit-o.

Acum 19 ani, Prințesa Diana își pierdea viața într-un teribil accident dee mașină. Cu toate acestea, „Prințesa Inimilor”, așa cum era cunoscută în întreaga lume, continuă să fie iubită și prezentă în memoria celor care au îndrăgit-o.

După moartea ei, familia regală şi-a recâştigat popularitatea - în cădere liberă după moartea prinţesei, pe 31 august 1997 -, în timp ce fiii ei i-au luat locul în presa şi inimile englezilor. Iar soția fiului cel mare, Catherine, ducesă de Cambridge, continuă ceea ce Diana a început: să ajute oamenii.

1961, anul în care Diana vine pe lume

Dacă toată lumea știe cum Prințesa Diana a plecat din această lume, foarte puțini cunosc detalii din copilăria ei. Diana Spencer se naşte la 1 iulie 1961, într-o familie extrem de unită, „din popor”, dar apropiată de cea regală datorită bunicii.

Soţii Spencer s-au căsătorit în catedrala Saint Paul, ca oameni apropiaţi de Buckingham Palace, unde bunica din partea mamei, Lady Fermoy, e doamnă de companie a reginei mamă, o înaltă funcţie onorifică. Familia tatălui posedă moşia glaciară de la Althorp, o sută optzeci de hectare la nord de Londra, dar Diana creşte la Sandringham, un colţ de paradis în apropiere de reşedinţa reginei. Copilă, îl zăreşte pe Charles, prinţul cu treisprezece ani mai mare.

Ea se plimbă călare prin parcul familiei, stă să viseze, ori să privească iepuraşii sau alţi oaspeţi ai pădurii, o viaţă cotidiană pe care o va descrie ca fiind feerică, în ciuda certurilor dintre părinţi. Între alte motive de tensiune, tatăl îşi acuză multă vreme soţia că nu-i în stare să-i ofere un băiat moştenitor. După Lady Sarah şi Lady Jane, născute în 1955 şi 1957, John, băiatul mult aşteptat, moare în primele ceasuri după venirea pe lume, în 1958.

Trei ani mai tîrziu, apare Lady Diana: încă o fată… Va deveni preferata tatălui, în ciuda naşterii lui Charles, fiul unic, în 1963.

Paris, oraș al iubirii, dar și al morții

Prințesa Diana a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, într-un accident de maşină, la Paris, împreună cu iubitul ei, Dodi, fiul lui Mohamed al-Fayed, proprietarul pe atunci al magazinului londonez Harrods.

Ultimii ani de viaţă ai prinţesei, ce a fost căsătorită timp de două decenii cu moştenitorul tronului britanic, prinţul Charles - care în tot acest timp iubea altă femeie, pe Camilla Parker-Bowles, ce i-a devenit ulterior soţie -, constituie şi tema unui film, în care Diana este interpretată de Naomi Watts.

"Astăzi, ne gândim mai puţin la Diana şi mai mult la ei (la fiii ei, n.r.)", a spus Kate Williams, autoarea cărţii "Young Elizabeth", consacrată anilor de tinereţe ai reginei. "Îi seamănă... se ocupă de acte caritabile, sunt calzi, sunt sociabili şi nu sunt rigizi", crede Stephanie Cooper, o scriitoare care vrea să scrie o carte inspirată din viața celei mai iubite prințese pe care a avut-o vreodată omenirea.

Potrivit scriitoarei, Diana, "care nu a fost niciodată criticată în ceea ce priveşte calităţile de mamă", ar fi "foarte mândră de fiii ei".

Pe Cristina Spătar o ştie toată ţara, dar iată cum arată sora ei. Pune pe jar toată suflarea masculină!... Imagini mult prea curajoase. Alexandra Stan, fără sutien și foarte slabă!...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x