Căutare Live

Prinţesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul ei, un bărbat de rând, după ani de controversă. Ea și-a pierdut titlul regal

Prinţesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit marți, 25 octombrie 2021, a anunţat Agenţia Casei Imperiale. Iată cine este soțul ei, un bărbat de rând, care e motivul controverselor și ce ar urma să facă de aici înainte Prințesa Mako.

Prinţesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul ei, după ani de controversă. Aceasta și-a pierdut astfel titlul regal

Profimedia

Legătura dintre Prinţesa Mako și cel care i-a devenit, în sfârșit, soț, Kei Komuro, după trei ani de amânare și scandaluri, a împărțit opinia publică din Japonia în două, a relatat Euronews, cu multe atacuri la adresa lui Kei Komuro. Tânărul a fost criticat chiar și când a revenit din America în Japonia ținând părul prins într-o coadă, au relatat jurnaliștii străini, lucru considerat neadecvat.

Cine sunt Prinţesa Mako și soțul acesteia, Kei Komuro. Sunt numiți "Harry și Meghan ai Japoniei"

Prinţesa Mako este nepoata împăratului Japoniei, fiica fratelui mai mic al împăratului Naruhito. Recent, aceasta a împlinit 30 de ani cu doar câteva zile înainte să își îndeplinească un vis: să se căsătorească în cele din urmă cu iubitul ei din studenție, cel care i-a fost și coleg, Kei Komuro, după ce în 2017 cei doi și-au anunțat logodna. Ar fi trebuit să se căsătorească în 2018, au anunțat inițial, însă nu s-a putut.

Kei Komuro, care are tot 30 de ani, lucrează pentru un cabinet american de avocaţi, a relatat presa străină, și a studiat Dreptul în Statele Unite.

Prințesa Mako, pe de altă parte, a studiat arta şi patrimoniul cultural la International Christian University din Tokyo, acolo unde l-a întâlnit și pe Kei Komuro, şi un an la Universitatea din Edinburgh. Aceasta deţine şi o diplomă de master în studii muzeale la Universitatea din Leicester, a scris news.ro.

După căsătorie, cei doi ar urma să se stabilească în New York, arată aceeași sursă menționată anterior. Ei sunt numiți și "Harry și Meghan ai Japoniei", după cuplul Prințul Harry și Meghan Markle.

Prinţesa Mako și Kei Komuro, o poveste de dragoste controversată

Televiziunea japoneză a arătat-o pe Mako când părăsea reşedinţa imperială Akasaka din Tokyo şi şi-a luat rămas bun de la familie, înclinându-se în faţa părinţilor şi în faţa reprezentanţilor presei, și și-a îmbrățișat sora, a scris news.ro.

Agenţia Familiei Imperiale a Japoniei a mai precizat că prinţesa suferă de un sindrom „complex” de stres post-traumatic din cauza mediatizării din jurul ei şi a familiei. Totodată, au fost aduse acuzaţii potrivit cărora mama lui Komuro ar fi împrumutat bani de la un fost logodnic pentru studiile fiului ei şi nu i-ar mai fi returnat. Această ceartă a provocat scandal în Japonia, unde din partea familiei imperiale este aşteptat un comportament ireproşabil, arată aceeași sursă de mai sus.

Pentru că a ales să se mărite cu un om de rând, fără sânge albastru, Prințesa Mako și-a pierdut titlul regal, conform Euronews. Legislația japoneză spune că femeile din familia imperială își pierd statutul dacă aleg să se mărite cu un om de rând, dar nu și bărbații.

Citește și
felicitare de sfantul nicolae 2021 cu text de la multi ani pentru 6 decembrie 2021
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu sfantul nicolae, o femeie, lumanari si o biserica din romania
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Mai multe articole

Mako este prima femeie din familia regală care a renunțat și la unele avantaje: fastul ritualurilor tradiţionale şi la indemnizaţie. Această plată forfetară, acordată în mod obişnuit femeilor casei imperiale care se căsătoresc cu bărbaţi de rând şi care ar putea ajunge la 153 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro), nu va fi acordată. Este pentru prima dată în istoria Japoniei de după Război când este refuzată indemnizaţia, a scris news.ro.

În Japonia, tronul nu poate fi transmis decât bărbaţilor din familie, iar copiii femeilor care se căsătoresc cu bărbaţi de rând nu sunt incluşi în succesiunea tronului.

Modificarea acestor reguli a făcut obiectul unei dezbateri şi, în vara 2021, experţi guvernamentali au întocmit note cu privire la această problemă, inclusiv o propunere ca femeile regale să rămână în familie chiar şi după căsătorie. Susţinătorii tradiţionalişti japonezi se opun totuși cu înverșunare oricărei măsuri care ar permite femeilor să conducă, a relatat sursa menționată anterior.

Adevărul despre averea lui Liviu Vârciu. Ce sumă imensă obișnuia să câștige pe zi... Anya Taylor-Joy, apariție de excepție pe covorul roșu.Actrița e dovada că un make-up artist bun poate schimba complet în...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri