Regina Elisabeta a II-a se pregătește pentru parada de ziua ei. Cine va sta lângă ea, în locul Prințului Philip

Regina Elisabeta a II-a este singurul membru al familiei regale britanice care sărbătorește de două ori ziua ei de naștere, la intervale diferite de timp.

Regina Elisabeta a II-a este singurul membru al familiei regale britanice care sărbătorește de două ori ziua ei de naștere, la intervale diferite de timp.

Profimedia

Deși ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a a fost pe 21 aprilie, monarhul alege să sărbătorească cu mare fast la o altă dată, pe 12 iunie.

În acest an, verișorul ei, Prințul Edward, îi va lua locul regretatului Prinț Philip la ceremonia și parada care se vor organiza de ziua ei de naștere oficială.

Prințul Edward, ducele de Kent, o va acompania pe regina Marii Britanii, fiind martori la parada care se va desfășura la Castelul Windsor.

Cum va decurge parada de ziua Reginei Elisabeta a II-a

La sosirea reginei și a Prințului Edward, aceștia vor fi întâmpinați și salutați militărește de divizia gărzilor și vor fi apoi acompaniați de ostași călare, care fac parte din echipa de artilerie.

De asemenea, divizia care se ocupă de organizare vor stabili când începe muzica live, cântată de o orchestra cu cimpoi și tobe. Parada va începe cu 41 de focuri de armă, în grădina Castelului Windsor.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a fost păcălită să-și dea acordul pentru interviul Prințului Harry. Despre ce a crezut că va fi vorba

Aceasta va fi prima celebrare a zilei oficiale de naștere a Reginei Elisabeta a II-a în lipsa regretatului său soț, Prințul Philip. Prințul a murit la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie anul acesta.

Încă din 2017, Prințul Philip renunțase la obligațiile sale regale și nu a mai participat la festivitățile publice de ziua soției lui în 2018, 2019 și 2020.

Această paradă fastuasă atrage de regulă mii de locuitori pe străzile din împrejurimile Castelului Windsor. Cel mai important moment al zilei pentru privitori este atunci când membrii familiei regale se strâng pe balconul Palatului Buckingham.

Anul trecut, armata a organizat o paradă la o scară mai mica, iar la ceremonie a luat parted oar Regina Elisabeta a II-a.

Tradiția de a-și sărbători cu fast ziua de naștere la sfârșitul celei de-a doua săptămâni din luna iunie a început în 1748, încă de pe vremea domniei Regelui George al II-a.

Cum l-a comemorat Regina Elisabeta a II-a pe soțul ei

În ziua în care Prințul Philip ar fi împlinit vârsta de 100 de ani, Regina Elisabeta a II-a a plantat un trandafir cu numele său.

Floarea a fost plantată în grădina Castelului Windsor, acolo unde cei doi au petrecut mult timp împreună, de la declanșarea pandemiei, până la momentul decesului. Acolo, Ducele de Edinburgh și-a trăit ultimele clipe din viață.

Citește și: Gestul neașteptat pe care l-a făcut Regina Elisabeta a II-a după nașterea strănepoatei sale. Ce i-a oferit Prințului Harry

Palatul Buckingham a anunțat că Regina a primit trandafirul roz în urmă cu o săptămână. Floarea ''Ducele de Edinburgh'' este un omagiu adus memoriei regratatului Prinț Philip. Trandafirul a fost plantat în grădina Castelului Windsor, la vest de Londra, acolo unde ducele de Edinburgh a încetat din viaţă.

"A fost o încântare să-i dăruiesc Majestăţii sale Regina trandafirul "Ducele de Edinburgh", pentru a marca ceea ce ar fi fost aniversarea a 100 de ani (a prinţului Philip) şi pentru a-i aminti de viaţa lui remarcabilă", a declarat Keith Weed, preşedintele Societăţii Regale de Horticultură, potrivit Mirror

Ultimele știri