Căutare Live

Victor Socaciu a murit. Artistul avea 68 de ani: „Un suflet nobil s-a ridicat la cer”

Folkistul Victor Socaciu a murit la vârsta de 68 de ani, după ce a stat o lună internat la spital.

Victor Socaciu a murit la vârsta de 68 de ani

Hepta

Fiica artistului, Ana Maria Socaciu, a dat vestea morții tatălui său. Ultima lună din viață, folkistul și-a petrecut-o la spital. Folkistul s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimul timp. La începutul lunii septembrie, fosta soție, Marina Almăşan, spunea că artistul a ajuns de urgență la Spital după ce i-ar fi cedat rinichii. Acum 11 ani, Victor Socaciu a primit rinichii unei fetițe de 10 ani, potrivit observatornews.ro.

„O inimă mare a încetat să mai bată.

Un suflet nobil s-a ridicat la cer.

Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu.

Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”, a scris Ana-Maria Socaciu pe Facebook.

Marina Almășan, mesaj trist după moartea lui Victor Socaciu: „Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele”

Și Marina Almășan, fosta soție a artistului, a publicat un mesaj trist.

Citește și: Tatăl Oanei Sârbu, Romulus Sârbu, a murit. Ce a transmis actrița îndurerată: „Dacă aveai un pic de răbdare”

„Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale.

Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume.

Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.

Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.

Fiul nostru, Victor Socaciu , va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ…

Îți mulțumesc pentru cântecul pe care, candva, într-o altă viață, mi l-ai dăruit”, a scris Mana Almășan, fosta soție a regretatului artist. Victor Socaciu și Marina Almășan au divorțat în anul 2012.

Cine a fost Victor Socaciu

Victor Socaciu a fost autor de muzică folk, a devenit celebru ca membru în cenaclul Flacăra. Printre cele mai cunoscute melodii interpretate de artist se numără: „Oameni de Zăpadă”, sau Imnul Rapidului.

Citește și: Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur

Victor Socaciu s-a născut la Brașov, în anul 1953 și de-a lungul timpului a fost cântăreț de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, parlamentar și diplomat.

Victor Socaciu a urmat cursurile de chitară clasică la Școala populară de artă și și-a făcut debutul artistic în anul 1970 cu trupa rock „Zodiac”. Victor Socaciu a fost membru al Cenaclului ''Flacăra'' din 1976 până în în 1982, apoi membru al Cenaclului ''Serbările Scânteii Tineretului''.

În 1975 artistul a debutat la radio cu piesa ''Nălucile amintirilor'',a debutat în televiziune cu piesa ''Oltule''. A fost realizator şi producător de emisiuni de televiziune, în perioada 1991-2000.

Pe lângă activitatea artistică, Victor Socaciu a fost revoluționar și deputat în legislatura 2008-2012.

Olivia Rodrigo, imaginea din copilărie cu care a reușit să emoționeze pe toată lumea. Cât de frumoasă era... Jennifer Lopez, alături de fiica sa. Cum arată artista când nu apelează la ajutorul make-up artiștilor...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x