Căutare Live

"Zece" mii de euro pentru Florin Chilian, dupa procesul cu Ministerul Culturii

“Zece”, de Florin Chilian. Si un proces de zece mii de euro. Atat a primit artistul de la Ministerul Culturii, drept daune morale. Cantaretul s-a judecat sase ani cu institutia statului, dupa ce aceasta a lansat in 2005 un spot publicitar in care a folosit piesa “Zece” fara acordul lui.

“Zece” este piesa pentru care Florin Chilian a stat sase ani prin tribunale si s-a judecat cu Ministerul Culturii. Acum decizia a venit ferm si irevocabil, iar artistul a primit zece mii de euro daune morale.

Scandalul a izbucnit in 2005, atunci cand Ministerul Culturii a lansat campania "Mai bine o carte" si a folosit drept coloana sonora piesa “Zece”. Artistul si-a dat acordul pentru folosirea melodiei cu o singura conditie: “Mi-am dat acordul, asa cum am facut-o de fiecare data, cu o singura conditie. Sa mi se dea un act, pentru ca era o institutie a statului roman, pe care eu sa-l semnez ca sa poata fi degrevat de toate obligatiunile din asta. Adica drepturi de autor si conexe. Nenorocirea este ca nu s-a intamplat asta”.

Artistul spune ca a asteptat sa primeasca actele de la Ministerul Culturii o lunga perioada. In loc sa primeasca documentele solicitate, a aflat cat a costat campania a carei coloana sonora a fost piesa “Zece”. Mai exact, noua milioane de euro.

Odata castigat procesul, Ministerul Culturii a platit cei zece mii de euro fara sa comenteze situatia in fata camerelor sau intr-un comunicat de presa. Teoretic, Florin Chilian nu s-a ales cu mai mult de sase mii de euro in urma deciziei tribunalului pentru ca in sase ani de procese a cheltuit cu avocatii aproximativ patru mii de euro.

foto: Intact Images

Romanii au artisti | CRBL si sotia sa, in costume populare... VIDEO: Gerard Butler isi face de cap prin Londra. Fara Madalina Ghenea!...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri