4 iulie 1776, o dată care avea să rămână pentru totdeauna în istorie! Delegații celor 13 Colonii s-au întâlnit la Philapelphia pentru a decide poziția pe care o vor adopta față de Marea Britanie.
De mai bine de un an, Coloniile se aflau în război cu Marea Britanie din cauza unor conflicte legate de taxe. Coloniștii credeau că englezii nu le respectă drepturile, impunându-le taxe fără a le cere înainte avizul. În scurtă vreme însă, conflictul a escaladat în ceva mai mult decât o neînțelegere fiscală, în momentul în care unii intelectuali și-au dat seama că cele 13 Colonii se pot guverna singure.
Din colonii, în stat de sine stătător!
Ei erau convinși că Parlamentul britanic nu le reprezintă interesele, fapt mai mult decât evident în condițiile în care populația din Colonii nu avea nici măcar un reprezentant în Parlamentul londonez.
Așadar, cel de-al Doilea Congres Continental se întrunește la Philadelphia în iunie 1776. O lună mai târziu, Declarația de Independență era adusă în fața Congresului, scriu cei de la Historia.ro.
Comitetul celor Cinci
La începutul Congresului, mulți delegați nu aveau încă dreptul de a vota, în numele coloniilor lor, pentru independență. Între timp, a fost instituită o comisie care să redacteze declarația, sperând că statele se vor decide în curând să susțină documentul ce urma să fie trimis Regelui Angliei.
Pe 11 iunie 1776, Congresul a numit un Comitet format din cinci bărbați: John Adams (Massachusetts), Benjamin Franklin (Pennsylvania), Thomas Jefferson (Virginia), Robert R. Livingston (New York) și Roger Sherman (Connecticut). Comitetul a lucrat până la data de 5 iulie, ziua publicării Declarației. Cu o săptămână înainte, pe 28 iunie, documentul fusese prezentat Congresului.
Spectacol pe cer, la Deva: A început Concursul Internaţional de Acrobaţie... Thirty Seconds to Mars vine pe 5 iulie, la Bucureşti! Iată tot ce trebuie să ştii despre concert!...