- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Informatii suplimentare
Relatii diplomatice la nivel de legatii conduse de trimisi extraordinari si ministri plenipotentiari au fost stabilite intre Romania si cele trei mari puteri incepind cu data de 8/20 februarie 1880, cind Franta, Germania si Marea Britanie au recunoscut statul roman independent.
La 19 februarie/3 martie 1880, William Arthur White a fost primul dintre reprezentantii guvernelor celor trei puteri europene care si-a prezentat scrisorile de acreditare in calitate de trimis extraordinar si ministru plenipotentiar al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti. In baza reciprocitatii, guvernul roman l-a numit pe Nicolae Callimachi-Catargi, fost ministru al Afacerilor Straine si agent diplomatic al Romaniei la Paris, trimis extraordinar si ministru plenipotentiar al Romaniei la Londra. La 19 iulie, ministrul plenipotentiar al Romaniei isi prezenta scrisorile de acreditare in fata reginei Victoria.
La 27 februarie/11 martie, primul trimis extraordinar si ministru plenipotentiar al Reichului german la Bucuresti, contele von Wesdehlen ii prezenta scrisorile de acreditare domnitorului Carol I. La 17 aprilie 1880, agentia diplomatica a Romaniei la Berlin era transformata in legatie. In baza reciprocitatii ultimul consul al Romaniei la Berlin (aprilie 1878 - aprilie 1880), Gheorghe Varnav-Liteanu, ii prezenta, la 7/19 mai 1880 imparatului Wilhelm I, scrisorile de acreditare in calitatea sa oficiala de trimis extraordinar si ministru plenipotentiar.
La 28 februarie/12 martie, Albert Ducros, primul trimis extraordinar si ministru plenipotentiar al Frantei la Bucuresti, si-a prezentat scrisorile de acreditare principelui Carol I. In baza reciprocitatii, era acreditat la Paris, in aceeasi calitate, la 24 iulie/5 august 1880, fostul ministru roman al Afacerilor Straine din perioada razboiului pentru independenta, Mihail Kogalniceanu.
Comunicat de presa MAE