Finaliste au fost şi romanele „Soif”, de Amélie Nothomb, „Extérieur monde”, de Olivier Rolin, şi „La Part du fils”, de Jean-Luc Coatalem.
Cartea lui Dubois, în vârstă de 69 de ani, vorbeşte despre fericirea pierdută.
„Dacă romanele lui Dubois ar fi traduse în engleză, ar avea în Franţa un statut comparabil cu cele ale lui John Irving sau cu cele ale lui William Boyd”, a spus Bernard Pivot, preşedintele Academiei Goncourt.
Cel de-a 22-lea volum al scriitorului originar din Tolouse spune povestea unui bărbat, Paul Hansen, care se stinge după doi ani într-o închisoare din Bordeaux, când cititorul îl întâlneşte.
Paul Hensen, naratorul, îşi aminteşte cum a ajuns să împartă celula cu un membru al grupării Hells Angels, personaj formidabil, înfricoşător şi emoţionant.
În acelaşi restaurant, Drouant, luni a fost anunţat şi câştigătorul premiului Renaudot - Sylvain Tesson pentru „La Panthère des neiges” (Gallimard).
Premiul Goncourt rămâne unul dintre cele mai influente distincţii literare. Potrivit unui studiu GfK pentru revista Livres Hebdo, în perioada 2014 - 2018, un volum premiat cu Goncourt a fost vândut în aproximativ 367.100 de exemplare. Goncourt des lycéens, în 314.000 de exemplare, iar Renaudot, în 219.800 de exemplare.
Sursa : news.ro
Petrecerea de Halloween de la cetatea Sighişoara. Străinii, vrăjiți de legendele cu vampiri sau strigoi... Spectacolul „Revizorul”, după Gogol, într-o nouă distribuţie la Teatrul de Comedie...