Live acumAsia Express - Drumul elefantului
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Târgul de fete de pe Muntele Găina. Program spectacol 20 - 21 iulie 2019

Târgul de fete de pe Muntele Gaina este o adevarata sarbatoare campeasca, organizata anual in cea mai apropiata duminica de Sfantul Ilie. Anul acesta targul se va desfasura in perioada 20 – 21 iulie 2019. Afla programul Targului de fete de la Gaina.

Târgul de fete de pe Muntele Găina este o adevărată sărbătoare câmpească, organizată anual în cea mai apropiată duminică de Sfântul Ilie. Anul acesta târgul se va desfășura în perioada 20 – 21 iulie 2019. Află programul Târgului de fete de la Găina.

Târgul are o istorie de sute de ani, iar în prezent este un eveniment la care vă puteți bucura de expoziții, spectacole folclorice cu nume mari ale muzicii populare românești, concerte de muzică ușoară, focuri de artificii și petreceri în aer liber.

Muntele Găina este în partea centrală a lanțului muntos al Carpaților Occidentali. Vârful Găina are o înălțime de 1.486 m.

Organizatorii Târgului de Fete sunt din satul Vidra și se numesc vidrești și din satul Bulzești și se numesc crișeni. Sărbătoarea începe încă de dimineața, atunci când fetele nemăritate și își expun zestrea. De la acest târg se pot cumpăra unelte agricole aduse de crișeni.

Oamenii locului cred că o cununie aduce noroc numai dacă are loc pe Muntele Găina.

Citește și: La mulți ani de Sfântul Ilie! Semnificația numerologică a numelui

Program Târgul de fete de pe Muntele Găina

Sâmbătă 20 iulie 2019:

- la ora 13:00, în Avram Iancu, cea mai apropiată localitate de Muntele Găina, cu expoziția de artă fotografică „Hai pe Muntele Găina” semnată Vasile Sârb și cursanții săi de la Clasa de artă fotografică din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena”

- la ora 13:30 este programată etapa „Meșteșuguri tradiționale din Județul Alba” a Festivalului-concurs de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru Cultură”.

- de la ora 15:30 un spectacol folcloric(Bianca Șușman, Ansamblul folcloric ,,DOINA MUREȘULUI” din Ciugud, ansamblul folcloric „Doina Aiudului” din Aiud, Ansamblul folcloric „Dor Teiușan” din Teiuș, Ansamblul folcloric „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, și alții).

- de la ora 21:00 vor avea loc recitaluri cu Gino & Band, Trupa COMPACT și DJ Harra cu animatoare.

- de la ora 24:00 va începe focul de artificii, iar petrecerea va continua pe Muntele Găina până târziu în noapte cu discotecă în aer liber și focuri de tabără.

Duminică, 21 iulie 2019:

- la ora 10:00 cu un ceremonial solemn la Crucea Iancului de pe Muntele Găina, unde va avea loc o slujbă Te Deum și oficialitățile prezente la eveniment vor depune coroane de flori.

- de la ora 10:30 va fi deschis Târgul Național al Meșterilor Populari

- spectacolul continuă cu Ansamblul Folcloric „Jidvei România”, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba și Ansamblul Folcloric din Arad, Izabela Tomiță și Grupul vocal tradițional „Doruri Sibiene”

- în n finalul spectacolului, este pregătit un recital special susținut de Tudor și Nicolae Furdui Iancu alături de Grupul Instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia

Sursa: alba24.ro

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să faci pe 20 iulie

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro