Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a ajuns la Iași

Mai sunt doar nouă zile până când România îl va întâmpina pe Papa Francisc. Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. La Iaşi, locul în care Suveranul Pontif va ajunge pe 1 Iunie, a fost adusă seara trecută, special pentru eveniment, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Cacica.

Mai sunt doar nouă zile până când România îl va întâmpina pe Papa Francisc. Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. La Iaşi, locul în care Suveranul Pontif va ajunge pe 1 Iunie, a fost adusă seara trecută, special pentru eveniment, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Cacica.

La procesiune au participat sute de credincioşi. De saptamana aceasta va începe şi distribuirea în biserici a biletelor pentru accesul în zona unde Papa va întâlni mulţimea.

Vezi aici programul complet al vizitei lui Papa Francisc în România

Icoana a fost adusă special pentru vizita Papei Francisc şi va rămâne la Catedrala Episcopiei Romano-Catolice până la finalul evenimentului istoric. Pe 1 iunie, va fi scoasă din nou în procesiune în faţa Palatului Culturii, chiar pe traseul pe unde va trece şi sfântul părinte.

Vezi și: Veșmântul purtat de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc, creat în România. Cum arată și ce scrie pe el

Timp de nouă zile, în bisericile romano-catolice de aici se vor ţine slujbe speciale, seară de seară. Iar pentru organizatori, e momentul ultimelor pregătiri.

60.000 de credincioși, înscriși pe liste, la Iași, pentru vizita Papei Francisc

Au fost stabilite zonele în care se va putea parca, dar autorităţile îi sfătuiesc pe credincioşi să aleagă mijloacele de transport în comun pentru evitarea supra-aglomeraţiei.

Dacă iniţial CFR Călători anunţase că pe 1 Iunie toate trenurile care aveau cursă spre Iaşi de la Bacău, Vaslui şi Paşcani vor avea vagoane suplimentare, între timp au decis să pună şi câteva curse noi în ziua respectivă, pentru ca toţi pelerinii să poată ajunge aici. Încă mai sunt bilete, aşadar ele se pot cumpăra oricând, în zilele următoare.

Peste 60.000 de pelerini sunt înscrişi pe liste pentru vizita Papei Francisc de pe 1 iunie, la Iaşi.

Recomandari