Ce a dezvăluit regizoarea "Matrix" la 21 de ani de la lansarea filmului. Mesajul pe care îl ascunde trilogia

Conform The Guardian, la 21 de ani de la premiera "Matrix", Lilly Wachowski, una dintre regizoarele producției cinematografice fenomen, a dezvăluit că există un mesaj ascuns celebra trilogie. 

Keanu Reeves, în rolul lui Neo din trilogia "Matrix"

Profimedia Images

Trilogia "Matrix" a fost regizată de Lilly Wachowski în colaborare cu sora sa, Lana, iar producția a ajuns să fie îndrăgită de milioane de fani din întreaga lume. În ciuda popularității sale, puțini sunt cei care au bănuit că producția cinematografică conține un mesaj ascuns.

Lilly Wachowski susține că seria "Matrix" este de fapt o alegorie pentru perspectiva transsexuală. La scurt timp după lansarea trilogiei, atât Lilly, cât și Lana, au recunoscut că sunt transsexuale. Dezvăluirile lor, făcute la intervale de timp diferite - în 2012 și 2016, i-au ajutat pe fani să facă unele conexiuni între anume scene din filme și viața reală.

Citește și: Câți bani a câștigat Arnold Schwarzenegger pentru fiecare cuvânt rostit în Terminator 2. Cât a costat "Hasta la vista, baby"

Într-un interviu acordat Netflix Film, Lilly Wachowski a declarat că o bucură faptul că publicul a aflat care a fost intenția originală.

Regizoarea a mai completat că, la acea vreme, publicul nu era pregătit să accepte și să rezoneze cu astfel de idei.

"Iubesc valoarea pe care filmele o au pentru comunitatea transsexuală. Sunt mulți cei care vin și imi spun că filmele acestea le-au salvat viața", a mai adăugat aceasta.

Multe dintre teoriile vehiculate în rândul fanilor au pornit de la neliniștea pe care o resimte Neo, personaj interpretat de Keanu Reeves. În majoritatea cazurilor, publicul a ajuns la concluzia că aceasta este rezultatul unei distrofii de gen. Astfel, pastila roșie pe care Neo o ia pentru a putea vedea realitatea este percepută ca fiind un medicament hormonal. Keanu Reeves, în rolul lui Neo, personajul principal din trilogia "Matrix"
Sursa FOTO: Profimedia Images

Lilly Wachowski și-a arătat scepticismul cu privire la această interpretare. Regizoarea a declarat că identitatea ei și a surorii sale le-a ajutat să fie mai deschise în privința genurilor, însă spune că "nu știe cât de prezentă a fost transexualitatea în creierul său atunci când a scris filmul".

"Din poziția de regizori, am reușit să ne eliberăm, să ne imaginăm lucruri care, la acea vreme, nu apăreau prea des pe ecran. Am reușit să văd cum ceea ce pare imposibil devine posibil", a mai povestit Wachowski.

Cu alte cuvinte, regizoarea a recunoscut că "Matrix" este o producție despre dorința de transformare și că, cel puțin până în acel moment, tema era abordată dintr-o perspectivă închisă.

Ultimele știri