Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Top 5 filme horror care au fost interzise. De ce nu se mai pot vedea oficial nicăieri în unele țări

Filmele horror sunt create pentru a speria și terifia publicul, însă unele dintre ele au fost duse la extreme. Unele filme au fost atât de șocante încât au fost interzise în cinematografe din întreaga lume și nu se mai pot vedea oficial nicăieri în anumite țări.

Unele filme horror atrag nu doar atenția publicului și criticilor, ci și a autorităților. Unele scene au fost atât de violente sau controversate, încât peliculele au fost interzise în mai multe țări.

Top 5 filme horror care au fost interzise în lume

Pe lista celor mai înfricoșătoare și violente filme horror din toate timpurile se află și pelicule ce au influențat întregul gen cinematografic, precum și unul care a inspirat o crimă în realitate.

Cannibal Holocaust (1980)

La doar 10 zile de la premiera sa din Milano, filmul a fost interzis în Italia pentru că autoritățile se temeau că unele dintre morțile prezentate erau, de fapt, reale. Potrivit zvonurilor, regizorul a fost nevoit să aducă actorii în curtea de judecată pentru a demonstra că nu au fost uciși.

Chiar și așa, filmul a fost interzis în Italia din cauză că arăta morți reale de animale și continuă să fie interzis în numeroase țări din toată lumea.

The Last House on the Left (1972)

Filmul arată povestea a două adolescente ce sunt răpite, torturate, agresate sexual și ucise de un grup de indivizi ce sunt ulterior vânați de părinții fetelor. Din cauza scenelor extrem de violente, filmul a fost interzis și distribuitorii au refuzat să îi ofere chiar și un rating.

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Probabil unul dintre cele mai faimoase filme horror din toate timpurile prezintă povestea unui grup de tineri cu un destin tragic. Sunt găsiți de o familie de canibali, ce duce la o serie de scene violente ce au influențat numeroase alte filme horror de-a lungul timpului. Filmul a fost interzis mult timp în numeroase țări și a ajuns în Marea Britanie abia în 1999.

Grotesque (2009)

Filmul horror japonez arată cum un sadic torturează un cuplu de tineri. Pelicula e atât de violentă încât a fost interzisă în Marea Britanie pentru că experții s-au temut că poate afecta psihic publicul.

Faces of Death (1978)

Filmul, potrivit The Guardian, e considerat “unul dintre cele mai depravate filme create vreodată”. A fost interzis complet în 46 de țări, a încălcat numeroase reguli de obscenitate și a inspirat chiar și o crimă reală, ce a dus la moartea unui adolescent, ucis de colegul său de clasă.

Recomandari