Căutare Live

Ce filme să vezi dacă ți-a plăcut Scufița Roșie. TOP filme inspirate din povești și basme

Indiferent de vârstă, poveștile ne-au captivat dintotdeauna atenția, iar producătorii au speculat nevoia noastră de a ne întoarce măcar pentru câteva zeci de minute în frumoasa lume a copilăriei.

În rândurile următoare vei regăsi mai multe filme inspirate din basme și povești, într-un spectacol inedit, care sunt asemănătoare cu ”Scufița Roșie”

Profimediaimages.ro

Pentru că tot suntem în perioada anului în care devenim mai copii și când vrem să credem în minuni, am selectat câteva filme care ecranizează nemaipomenit basmele pe care le-am îndrăgit de mici și pe care întotdeauna ne-am dorit să le vedem la televizor.

TOP filme inspirate din povești și basme

În rândurile următoare vei regăsi mai multe filme inspirate din basme și povești, într-un spectacol inedit, care sunt asemănătoare cu ”Scufița Roșie”.

Beauty and the Beast (2017)

„Frumoasa şi Bestia” redă cu măiestrie una dintre cele mai îndrăgite poveşti ale copilăriei, într-o nouă versiune live-action, în care personajele prind viaţă, utilizând o tehnologie de ultimă generaţie, care îi va transporta pe spectatori pe un tărâm de basm.

Personajul principal, Belle (Emma Watson), îşi vede de treburile monotone de zi cu zi. Ea locuieşte cu tatăl său, Maurice (Kevin Kline), un artist singuratic. Deşi este frumoasă şi binevoitoare, pentru locuitorii oraşului ea este o enigmă.

Printr-o întâmplare nefericită, tatăl lui Belle ajunge prizonier în castelul Bestiei (Dan Stevens), iar Belle pleacă în căutarea lui, în găseşte şi îl salvează, dar plăteşte un preţ – rămâne prizonieră în castel, în schimbul libertăţii tatălui său.

Citește și: Cele mai bune filme care au apărut in 2020. Pelicule pe care trebuie să le vezi

Dată fiind relaţia conflictuală dintre ea şi Bestie, romantismul nu pare să fie o opţiune pentru cei doi, însă Belle este blândă şi iubitoare şi are abilitatea de a privi dincolo de înfăţişarea celui care o ţine prizonieră.

Aladdin (2019)

Citește și
Colaj cu Fetița Zurli, în custumul ei specific
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Ca și predecesorul său, Aladdin se inspiră din “Aladdin și lampa fermecată”, o poveste din “O mie și una de nopți”. Spre deosebire de acesta, actualul Aladdin nu este un film de desene animate, ci un live-action regizat de Guy Ritchie.

Maleficent (2014)

Frumoasa Maleficent are o viață idilică în regatul ei acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine.

Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii și trădarea îi face inima să se transforme în piatră.

Maleficent se răzbună și aruncă un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora crește, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deține cheia unui viitor pașnic al întregului ținut.

Cinderella (2015)

Când tatăl ei moare, frumoasa Ella are parte numai de necazuri din partea mamei sale vitrege.

Transformată în slujnică şi cu numele schimbat în Cenuşăreasa, fata era la un pas să-şi piardă speranţa, dar ţine la sfatul primit de la mama ei pe patul de moarte: “fii bună şi ai curaj”.

Viaţa Cenuşăresei se schimbă o dată pentru totdeauna când în pădure dă peste un străin chipeş, despre care habar nu are că este chiar prinţul regatului.

Byzantium (2012)

Conform poveștii sale, Clara este mama lui Eleanor, deși între ele nu sunt decât câțiva ani diferență de vârstă. Cu toate că nu are decât 16 ani, Eleanor susține că s-a născut în 1804. De asemenea, ea mărturisește că trebuie să bea sânge de om pentru a supraviețui – la fel ca mama sa.

În micul orășel de la malul mării încep să moară oamenii. Iar trecutul, de care fetele fugiseră atâta vreme, le ajunge din urmă - dezlănțuind consecințe dramatice.

Citește și: Ce spun filmele pe care le urmărești despre tine și despre personalitatea ta

Un film scris de Moira Buffini și regizat de Neil Jordan, Byzantium ne poartă peste secole, încercând să aducă genul filmului cu vampiri în secolul XXI.

Snow White and the Huntsman (2012)

"Albă ca Zăpada și vânătorul" este o abordare a basmului clasic care îi oferă un rol mai extins Vânătorului (Chris Hemsworth).

În povestea reală, Regina cea Rea (Charlize Theron) îi ordonă acestuia să o ducă pe Albă ca Zăpada (Kristen Stewart) în pădure și să o omoare, dar Vânătorul o eliberează.

În noua abordare, Vânătorul nu ia această atitudine din dragoste. În schimb, în filmul lui Rupert Sanders, acesta acționează mai mult ca un mentor, învățând-o pe Albă ca Zăpada să se lupte și să supraviețuiască.

Dorian Gray (2009)

Sosit în Londra victoriană, naivul Dorian Gray este ademenit de carismaticul aristocrat Henry Wotton într-o societate vicioasă și plină de păcate și este convins să guste din plăcerile hedonistice ale vieții.

Impresionat de aspectul fizic al tânărului și de perfecțiunea chipului său, pictorul Basil Hallward realizează un portret fidel al acestuia, în care captează toată frumusețea tinerească a lui Dorian.

Citește și: Filme de dragoste pentru Crăciun pe care să le vezi cu iubitul sau iubita

Sedus de propria imagine reflectată în tablou, Dorian Gray afirmă în fața prietenilor lui că și-ar vinde și sufletul pentru a putea rămâne toată viața frumos și tânăr ca în acel portret. Numai că, din cauza faptelor sale, portretul începe să îmbătrânească și să se transforme, relevând tuturor urâțenia sufletului său

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

La 15 ani de la înfricoșătoarele evenimente din căsuța de turtă dulce, Hansel și Gretel sunt doi neîntrecuți vânători de vrăjitoare.

Chiar dacă se refac după chinul prin care au trecut, munca lor este relativ ușoară, pentru că blestemele și vrăjile nu se prind de ei.

Ce face Dwayne Johnson cu averea lui. Pe ce dă banii cel mai bine platit actor de la Hollywood... Ce filme să vezi dacă ți-a plăcut Hercule. TOP filme de acțiune inspirate din legende istorice...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri