Cum arată ca adult actorul care l-a jucat pe Iisus copil. Schimbarea incredibilă a lui Lorenzo Monet

La vârsta de 12 ani, Lorenzo Monet a primit rolul care i-a consacrat cariera. Deși era doar un copil, a reușit o interpretare de excepție a rolului lui Iisus din Nazareth.

Ce i-a atras atenția regizorului Franco Zeffirellli au fost ochii lui Lorenzo, de un albastru pur, la fel ca în cazul lui Robert Powell, cel care l-a interpretat pe Iisus adult.

getty

Lorenzo Monet a uimit o lume întreagă cu rolul său din filmul lui Franco Zeffirelli, “Iisus din Nazareth”.

Micul actor l-a interpretat pe Iisus copil, fiind alesul dintre mii de actori care veniseră a audiții. Ce i-a atras atenția regizorului Franco Zeffirellli au fost ochii lui Lorenzo, de un albastru pur, la fel ca în cazul lui Robert Powell, cel care l-a interpretat pe Iisus adult.

Rolul lui Lorenzo Monet i-a marcat cariera

Dorința lui Zeffirelli era să găsească actori care transmit foarte multă emoție doar prin intermediul privirii. Tocmai de aceea, cei care au jucat rolul lui Iisus nu au fost lăsați să clipească în cadre. Astfel, ei reușeau să atragă atenția prin culoarea fermecătoare a ochilor.

De exemplu, Robert Powell, în cele 380 de minute ale filmului, apare clipind doar de 3 ori.

Rolul lui Iisus copil a fost rolul care i-a marcat cariera, făcându-se remarcat în lumea întreagă. Chiar dacă nu s-a încheiat imediat cariera lui în actorie, niciun alt rol nu i-a adus atâtea laude precum s-a întâmplat cu rolul lui Iisus.

Citește și: Cum arată și cine este soția lui Robert Powell, actorul care a jucat în Iisus din Nazareth

Din nefericire, rolurile pe care le-a mai jucat după nu au fost în filme de succes și Lorenzo a decis să se retragă în Italia. Astfel, nici colegii săi din filmul “Iisus din Nazareth” nu au mai ținut legătura cu el.

La 44 de ani de la rolul lui Iisus copil care i-a marcat cariera, Lorenzo nu este mai deloc activ pe rețelele de socializare. Unul dintre fanii săi chiar i-a trimis un mesaj pe contul său de Twitter, întrebându-l dacă el este cu adevărat cel care l-a interpretat pe Iisus copil. Actorul a confirmat că el este cel care a apărut în filmul lui Franco Zeffirelli. Cu toate acestea, nu a adăugat noi poze cu el de foarte mult timp.

Cum arată acum Robert Powell, actorul din rolul lui Iisus adult în “Iisus din Nazareth”

Rober Powell, astăzi în vârstă de 76 de ani, s-a remarcat în istoria cinematografiei datorită rolului său din mini-seria “Iisus din Nazareth”. Actorul a fost ales pentru acest rol, la vârsta de 32 de ani, datorită trăsăturilor sale fizice care îl faceau la acea vreme să semene cu Iisus din descrierile biblice.

Pe atunci, actorul nu bănuia că va ajunge faimos. În cele din urmă, Zefirelli și Powell s-au angajat într-una dintre cele mai mari misiuni din viața lor: să construiască profilul personajului divin pentru marile ecrane.

Citește și: Secrete din culisele filmului Iisus din Nazareth. Cerința bizară pe care a avut-o regizorul Franco Zeffirelli

Robert Powell, acum în vârstă de 76 de ani, ar fi avut nevoie de ajutor psihiatric pentru că a întâmpinat dificultăți în a se elibera de trăirile personajului său în viața reală.

Starul este acum de nerecunoscut. După mai bine de 40 de ani de la premiera filmului care l-a consacrat, Robert Powell a renunțat la plete, iar bătrânețea l-a ajuns din urmă.

Filmul "Iisus din Nazareth" se vede pe Antena 1 vinerea, pe 16, 23 și 30 aprilie, de la 20:30.

Ultimele știri