Secrete din culisele filmului Iisus din Nazareth. Cerința bizară pe care a avut-o regizorul Franco Zeffirelli

Filmul “Iisus din Nazareth”, regizat de Franco Zeffirelli, s-a lansat în anul 1977, devenind una dintre capodoperele marelui regizor.

Mini-seria de filme prezintă întreaga existență a Mântuitorului, de la nașterea acestuia, până la moartea și învierea sa, așa cum apar întâmplările în Noul Testament.

profimedia

Mini-seria de filme prezintă întreaga existență a Mântuitorului, de la nașterea acestuia, până la moartea și învierea sa, așa cum apar întâmplările în Noul Testament.

Franco Zeffirelli a creat o capodoperă cu Iisus din Nazareth

Capodopera lui Franco Zeffirelli a fost realizată la cerea papei Paul al VI-lea. Succesul răsunător pe care l-a cunoscut l-a făcut să fie tradus în mai mult limbi, fiind recunoscut la nivel internațional.

Scenariul mini-seriei care a fost difuzat pentru prima dată în Duminica Floriilor, în 1997, se bazează pe narațiunile din cele patru evanghelii canonice care se regăsesc în Noul Testament.

Citește și: Cum arată acum actorul din filmul "Iisus din Nazareth", în regia lui Franco Zeffirelli. Robert Powell are 76 de ani

Chiar dacă scenariul filmului a redat aproape cu exactitate textul biblic, Franco Zeffirelli s-a abătut de la textul original și și-a pus amprenta asupra propriului film. El a modificat exprimările și în pasajul în se povestește că Iisus a fost vizitat de trei magi a fost modificat în “trei regi”.

Secretele din culisele filmului “Iisus din Nazareth”

Papa Paul al VI-lea, care l-a convins cu greu pe regizorul Franco Zeffirelli să facă acest film, și-a dorit ca în rolul principal să fie un actor cunoscut. Printre primele propuneri au fost Al Pacino și Dustin Hoffman.

Hotărât fiind că are nevoie de un actor cu chip angelic și că actorii propuși până atunci erau “prea americani”, Zeffirelli l-a cunoscut pe Robert Powell. Chiar soția producătorului Kathie Moody a venit cu această idee, știind că Robert Powell are cei mai frumoși ochi albaștri.

Bugetul filmului a fost de 45 de milioane de dolari. Filmările au început în 1976, iar munca depusă de întreaga echipă a fost asiduă. Pentru scena finală, crucificarea, Powell a mâncat, 12 zile, numai brânză, pentru a slăbi.

Producătorul Lew Grade a fost extrem de încântat atunci când l-a găsit pe Robert Powell pentru rolul lui Iisus care a fost considerat perfect. Pentru că ochii lui albaștri erau fascinanți, producătorul a cerut ca actorul să fie machiat în așa fel încât să îi iasă și mai mult în evidență culoarea ochilor.

Citește și: Cum arată și cine este soția lui Robert Powell, actorul care a jucat în Iisus din Nazaret

De asemenea, încă un secret ciudat a fost scos la iveală. Pentru ca rolul lui să fie diferit de cel al discipolilor săi, lui Robert Powell I s-a cerut să clipească cât mai puțin în scenele în care era filmat de aproape.

Chiar dacă filmul spune povestea lui Iisus, Franco Zeffirelli și-a dorit ca proiectul său să fie acceptat de toate religiile. De aceea, el a consultat specialiști din fiecare religie în parte, discutând fiecare scenă și fiecare simbol.

Multe dintre scenele filmate, în special cele cu mulțimi de oameni, au fost filmate fără sunet, iar sunetul a fost adăugat abia la final. Chiar și Lorenzo Monet, actorul care l-a interpretat pe Iisus copil, a fost dublat.

Ultimele știri