Live acumDragoste de tata
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Filme de Paște. Producții despre Învierea Domnului care au rămas în istorie

Parcă o sărbătoare nu ar fi completă fără filmul potrivit. Iată 4 filme despre Învierea Domnului care au rămas în istorie. Filme de Paște.

Parcă o sărbătoare nu ar fi completă fără filmul potrivit. Iată 4 filme despre Învierea Domnului care au rămas în istorie. Filme de Paște.

1. Paul, Apostle of Christ (2018)

Paul, Apostle of Christ (2018) este povestea epică a lui Pavel, omul care dintr-un persecutor al bisericii, a devenit cel mai puternic și important promotor al acesteia. Luca, ca prieten și medic, își riscă viața de fiecare dată când se aventurează în orașul Roma pentru a-l vizita pe Pavel, care este ținut captiv în cea mai întunecată celulă din închisoarea lui Nero. Înainte ca Pavel să fie condamnat la moarte, Luca se hotărăște să scrie o altă carte, care detaliază nașterea a ceea ce va deveni cunoscut drept biserică. Dar Nero este hotărât să scape Roma de creștini și nu se eschivează să-i execute în cele mai stricte moduri posibile. Legat în lanțuri, lupta lui Pavel este internă. El a supraviețuit atâtor bătăi, naufragii, foamete, frig și expuneri, și totuși, în timp ce așteaptă condamnarea la moarte, este bântuit de umbrele rătăcirilor sale din trecut. Doi oameni se luptă împotriva unui împărat neclintit și a fragilităților spiritului uman pentru a lăsa moștenire lumii Evanghelia lui Hristos.

2. Jesus of Nazareth (1977)

Dramă biblică și amplă evocare a vieții și suferințelor lui Iisus Hristos, de la naștere până la răstignire, impecabil realizată cinematografic și dinamizată de muzica lui Maurice Jarre.

3. The Passion of the Christ (2004)

Lungmetraj despre ultimele 12 de ore din viața lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS respectă întocmai adevărul biblic. Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor Satanei. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții farisei Îl învinuiesc de blasfemie, acuzații care Îi vor aduce condamnarea la moarte.

4. The Last Temptation of Christ (1988)

Ultima ispită a lui Iisus, în regia consacratului regizor dramatic Martin Scorsese, nominalizat la Premiile Academiei pentru “Cele mai bune realizări regizorale”, i-a adus Barbarei Hershey o nominalizare la Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță în rol principal, iar lui Peter Gabriel, nominalizarea pentru cea mai bună coloană sonoră în cadrul aceluiasi festival.
Inspirat de romanul lui Nikos Kazantzakis, avându-l în roul principal pe Willem Dafoe, Ultima ispită a lui Iisus este o experiență vizuală inegalabilă.

Sursa: cinemagia.ro