David Bowie, omagiu special în ziua în care ar fi împlinit 71 de ani! Piesa "Let's Dance" a fost lansată într-o variantă specială

 

David Bowie a fost omagiat, luni, prin lansarea variantei demo a piesei „Let’s Dance” în ziua în care cântăreţul ar fi împlinit vârsta de 71 de ani, scrie nme.com.

Melodia, care a fost lansată în anul 1983, pe albumul omonim, a fost înregistrată cu un an înainte, după ce Nile Rodgers, fondatorul trupei Chic, a fost invitat la locuinţa lui Bowie din Elveţia, pentru a colabora la noi melodii la care artistul începuse să lucreze.

David Bowie s-a stins din viaţă! Artistul a pierdut lupta cu cancerul după 18 luni

După ce li s-au alăturat basistul Erdal Kizilcay şi producătorul David Richards, artiştii au înregistrat o versiune timpurie a melodiei în Studiourile Mountain din oraşul elveţian Montreux.

Acest demo a fost lansat în premieră la 35 de ani după ce a fost înregistrat şi diferă mult faţă de versiunea finalizată care a fost inclusă pe albumul din anul 1983 al cântăreţului David Bowie.

 

La finalul acestui Demo, Bowie poate fi auzit exprimându-şi mulţumirea pentru înregistrare: „Asta e, asta e! Am reuşit, am reuşit!”.

IN MEMORIAM! David Bowie a făcut senzație pe Wall-Street. Primul cântăreț din lume care și-a transformat drepturile de autor în acțiuni​

„Am fost binecuvântat cu o carieră minunată, dar parteneriatul meu creativ cu David Bowie se află între primele locuri pe lista celor mai importante şi satisfăcătoare colaborări pe care le-am avut. Acet demo vă oferă o perspectivă asupra primei etape a realizării piesei! M-am trezit în prima dimineaţă petrecută în Montreux cu David privindu-mă. Avea o chitară acustică în braţe şi mi-a spus: «Nile, dragule, cred că acesta este un hit!»”, a spus Nile Rodgers.

Această înregistrate este primul indiciu a ceea ce am putut face împreună, după ce i-am luat «melodia folk» şi am aranjat-o în ceva ce urma curând să facă întreaga lume să danseze şi se pare că nu a încetat să facă acest lucru în ultimii 35 de ani! A devenit schiţa nu doar pentru melodia «Let’s Dance», ci şi pentru întregul album”, a mai spus artistul.

„Perioada pe care am petrecut-o mixând melodia chiar înainte de Crăciun a fost plină de lacrimi. Am simţit că David era în încăpere cu noi. Te iubesc, David! Ne lipseşti tuturor”, a adăugat el. 

Varianta demo a piesei „Let’s Dance” poate fi ascultată în întregime pe Spotify. 

David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani, în care îşi lansase cel de-al 25-lea album, intitulat „Blackstar”.

Cum arată câinele Bowie, botezat după numele legendarului cântăreț. E ceacâr și nimeni nu-l vrea pentru că are un ochi căprui și celălalt, albastru

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

David Bowie a fost căsătorit cu Angie Barnett în perioada 1970-1980 şi cu modelul Iman în perioada 1992-2016.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe