Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Hamilton Bohannon, unul dintre greii muzicii disco, a murit la vârsta de 78 de ani!

Percuționistul american, compozitor și producător de muzică funk și soul, Hamilton Bohannon, a murit vineri, 24 aprilie, la șaptezeci și opt de ani. Hamilton se află pe lista artiștilor lansați de casa de discuri Motown, alături de nume mari ca Michael Jackson, Diana Ross sau Stevie Wonder.

Hamilton Bohannon

profimediaimages.ro

Percuționistul american, compozitor și producător de muzică funk și soul, Hamilton Bohannon, a murit vineri, 24 aprilie, la șaptezeci și opt de ani. Hamilton se află pe lista artiștilor lansați de casa de discuri Motown, alături de nume mari ca Michael Jackson, Diana Ross sau Stevie Wonder.

Nu a fost anunțată nicio posibilă cauză a decesului, potrivit ziarului Newnan Times-Herald, publicație din Georgia, orașul său natal.

Citește și: Încă un artist răpus de Covid-19! Patrick Francfort, bateristul trupei Gibson Brothers, a murit din cauza coronavirusului

Stevie Wonder i-a descoperit talentul

Bohannon s-a născut la Newnan în 1942, într-o familie de oameni muncitori, șefi ai unei frizerii și a unei cafenele. El a început să își descopere talentul de la o vârstă fragedă. Mobilierul familiei era instrumentul perfect pentru repetiții. A trecut la nivelul profesionist după ce s-a mutat în Atlanta, în urma absolvirii liceului, alături de prietenul său Jimi Hendrix.

A urmat ceea ce multor tineri li se părea un vis de neîndeplinit.Talentul său a fost remarcat de Stevie Wonder, care l-a și angajat pe postul de baterist. Vizibil întregii lumii, cei de la Motown Records au pus ochii pe Bohannon și i-au pus în față o ofertă tentantă. Și așa a apărut proiectul ‘’Bohannon and The Motown Sound’’, care a susținut numeroase vedete de marcă prin turnee, printre care Marvin Gaye, The Four Tops, Temptations, și Diana Ross and the Supremes („Nu am fost niciodată în Rai, dar pun pariu că așa te simți”, spunea Bohannon despre muzica Dianei Ross).

Începutul carierei solo

După ce Motown și-a mutat sediul în Los Angeles, starul disco a rămas în Detroit pentru o carieră solo. Și-a făcut debutul ca artist solo odată cu lansarea primului album în 1973 ‘’Stop & Go’’. Până la sfârșitul anilor ‘80, a strâns nu mai puțin de nouăsprezece albume. El a încercat să treacă pe piața muzicii pop americane, însă fără succes. Doar unul dintre single-urile sale a ajuns în Top 100. Bohannon Hamilton rămâne în istorie drept unul dintre regii boom-ului discotecar de la sfârșitul anilor '70. Și-a numit stilul: Bohannon’s Beat.

Citește și: Muzica, folosită ca armă în criza provocată de COVID-19! Un medic le cântă pacienţilor bolnavi de coronavirus şi colegilor doctori! VIDEO

Atât de bun încât a fost copiat

Lista artiștilor house și techno care i-au folosit muzica este uriașă: DJ Pierre, Cajmere, Underground Resistance, Danny Tenaglia, Dimitri From Paris. Muzica house i-a oferit lui Bohannon cel mai mare hit: „Get Get Down” de Paul Johnson, ajuns în top 10 în 1999, bazat pe track-ul lui Bohannon din 1978 ’’Me and the Gang’’. Bohannon l-a dat în judecată pe Johnson pentru că i-ar fi folosit munca fără a-i da credit, ceea ce chiar și colegilor lui Johnson li s-a părut un lucru corect, având în vedere cât de mult seamănă cu originalul.

„Când muzica s-a schimbat, nu a trebuit să încerc să înregistrez ceva nou pentru a ține pasul cu ea. Pentru că… muzica mea se ridica deja la acel nivel”.

Recomandari