Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

''Baby Shark Dance'' e piesa care a înnebunit internetul și a detronat ''Despacito'' din topul celor mai vizualizate pe Youtube

Melodie pentru copii "Baby Shark Dance" a devenit luni videoclipul cu cele mai numeroase vizualizări pe platforma YouTube, cu peste şapte miliarde de accesări, devansând deţinătorul precedent al recordului, cântecul "Despacito", informează AFP.

Piesa care a înnebunit internetul și a detronat ''Despacito'' din topul celor mai multe vizualizări pe youtube

"Baby Shark Dance", versiunea în engleză a melodiei, a depăşit pragul de şapte miliarde de vizualizări pe YouTube luni la ora 04:00 GMT, devansând "Despacito", single-ul interpretat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee

"Baby Shark Dance" este un remix al unei melodii americane

Melodia, cu o structură repetitivă produsă în Coreea de Sud, a depăşit universul simplu al copilăriei pentru a deveni un fenomen viral mondial, imaginile viu colorate şi versurile antrenante contribuind la succesul videoclipului.

Citește și: ”Despacito”, celebra piesă a lui Luis Fonsi, a fost detronată! Asta-i piesa latino cu cele mai mari vânzări în SUA

La origini, cântecul pentru copii publicat pe YouTube în iunie 2016, este un remix al unei melodii americane realizat de compania de producţie Pinkfong, cu sediul în Seul, potrivit Agerpres.

Succesul pe platforma YouTube vine după triumful în clasamentele muzicale, piesa ajungând în ianuarie 2019 pe cel de-al 32-lea loc în Billboard Hot 100.

"Baby Shark Dance" vine din Coreea de Sud și a fost precedată de ''Gangnam Style''

Două dintre cele patru melodii cu un număr record de vizualizări pe YouTube sunt aşadar sud-coreene. Înaintea ''Baby Shark Dance'', rapperul PSY a dat peste cap contorul platformei cu ''Gangnam Style'', melodie care a deţinut recordul de vizualizări timp de trei ani înainte de a fi detronată de ''See You Again'', de Wiz Khalifa.

Recomandari