Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. Reprezentanta României nu a trecut de prima semifinală

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, nu s-a calificat în finala de la Rotterdam. Artista a cântat piesa "Amnesia" în prima semifinală a Eurovision, însă nu a trecut mai departe.

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021

Profimedia

Roxen, o tânără artistă ambițioasă, a făcut un show de excepție pe marea scenă a Eurovision 2021.

Cântăreața a performat în concurs cu nr. 13 și a interpretat piesa „Amnesia”, care nu a reușit să obțină suficiente voturi de la public și de la juriu pentru a merge în finala Eurovision.

Cântecul compus de Adelina Stîngă și Victor Bouroșu a fost pus în scenă excepțional de către artistă, însă nu a intrat în clasamentul final.

Roxen, dezamăgită după prima semifinală Eurovision 2021

Deși România a avut o reprezentantă de seamă, o tânără fresh, în vârstă de 21 de ani, cu un timbru vocal special și o prestație excepțională, nu a reușit să obțină un loc în finală.

Necalificarea României la Eurovision 2021 a fost pusă pe seama lipsei de experiență a artistei.

"Într-o cameră plânge Roxen, în alta suntem noi. Cred că ne întoarcem acasă", a declarat Liana Stanciu după prima semifinală.

Citește și: Eurovision 2021. Roxen face furori peste hotare cu o ținută superbă. Cum poate fi votată

Fanii din 18 ţări au avut posibilitatea de a vota România de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon

România a intrat în competiţie pe poziţia 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia şi Ucraina. Fanii din cele 16 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Regatul Ţărilor de Jos, Germania şi Italia au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în finală.

Cele zece ţări care vor reveni pe scenă sâmbătă, 22 mai 2021, sunt: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina.

Citește și: Eurovision 2021. Cătălina Ponor va prezenta punctajul oferit de juriul din România

Sala de spectacole Ahoy Arena a primit 3.500 de spectatori. Acest lucru reprezintă 20% din capacitatea spaţiului.

Eurovision face parte din seria de evenimente-test lansată de autorităţile olandeze pentru a studia felul în care adunările de acest tip se pot desfăşura în siguranţă în ciuda Covid-19.

Performanțele României la Eurovision

România a obținut de două ori locul trei la Eurovision. Cele mai bune performanțe au fost ale Luminiței Anghel & Sistem - Kiev în anul 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, în anul 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu, la Atena, în anul 2006).

În ultima ediție când România a reușit să mai ajungă în finală, în 2017, Ilinca şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!”, au ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte, fiind cel mai mare punctaj obținut vreodată de o melodie românească într-o finală Eurovision.

După semifinala de marți de la Rotterdam, finaliștii sunt din Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Rusia, Suedia și Ucraina. O a doua semifinală are loc joi seara, iar finala Eurovision 2021 este programată sâmbătă, 22 mai.

Ultimele știri