Căutare Live

Beneficii la care nu te gândeai că pot fi asigurate de jocurile video

Jocurile video complexe, provocatoare si interesante au parcurs un drum lung de la simple titluri arcade din anii 70 si pana in prezent, iar dovezile ce arata ca beneficiile jocurilor depasesc cu mult distractia sunt cele ce au facut ca numeroase persoane sa isi incerce abilitatile in acest sens.

Beneficii la care nu te gândeai că pot fi asigurate de jocurile video

unsplash.com

Aimhax aduce in atentie mai multe beneficii neasteptate pe care jocurile le au asupra omului.

Call of Duty: Modern Warfare produce chirurgi mai buni

Cu siguranta foarte multe persoane isi doresc ca medicul caruia i se adreseaza sa fie la curent cu cele mai recente cercetari medicale si nu se gandesc cat de util ar fi ca acesta sa aiba o reala pasiune pentru jocuri.

Un studiu efectuat pe specialistii in chirurgie laparoscopica a descoperit ca persoanele care s-au jucat mai mult de trei ore pe saptamana au facut cu 32% mai putine greseli in timpul operatiilor.

Cum se explica? Call of Duty: Modern Warfare implica miscari precise pentru ca mouse-ul trebuie sa fie pozitionat exact acolo unde trebuie pentru un headshot, ceea ce inseamna ca medicul exerseaza in permanenta o abilitate care il face specialist in domeniul sau si anume precizia.

Alte beneficii ale jocurilor video

1. Ajuta persoanele cu dislexie

Anumite studii arata ca dificultatea atentiei este o componenta importanta a dislexiei. Un studiu a dovedit faptul ca dislexicii isi imbunatatesc nivelul de intelegere a lecturii dupa sedintele in care practica jocuri de actiune. Motivul consta in faptul ca jocurile au un continut in continua schimbare, care implica concentrarea intensa. De asemenea, sunt foarte multe persoane interesate de cheaturi, care sa le ajute sa castige mai usor, motiv pentru care trebuie sa caute, spre exemplu, Modern Warfare cheats (de aici: https://aimhax.net/modern-warfare-hacks-cheats/) si sa le citeasca pentru a intelege cum pot manipula jocul in propriul avantaj.

2. Imbunatatesc vederea

Sunt foarte multe persoane familiarizate deja cu expresia "nu sta prea aproape de TV". In prezent situatia se schimba pentru ca cercetatorii au descoperit ca jocurile practicate cu moderatie pot sa imbunatateasca vederea si nu sa o strice. Un studiu realizat pe o perioada de 10 saptamani de joaca, a descoperit o capacitate mult mai mare de a alege diferite nuante de gri. Un alt studiu a determinat participantii sa incerce sa isi foloseasca alternativ cand ochiul lenes cand ochiul bun. Jucatorii au dovedit o vedere imbunatatita pentru ambii ochi si uneori normalizarea vederii ochiului cu probleme.

3. Ajuta la formarea liderilor

Pentru ca anumite genuri de jocuri incurajeaza si rasplatesc abilitatile de conducere, se poate spune ca pot ajuta la formarea liderilor. Cercetatorii au remarcat faptul ca jucatorii pot sa afiseze o motivatie corelanta in obiectivele lor din cariera reala. A ajunge tot mai bun intr-un joc, poate fi tradus in a fi mai bun pe proiecte sau intr-o situatie de criza la locul de munca, moment in care gamerul are deja abilitatile necesare pentru a face fata cu succes oricarei situatii.

Toate aceste avantaje ajuta la dezvoltarea eficienta a persoanelor care se joaca si le fac mai atente, mai flexibile si mai eficiente in viata de zi cu zi. Cei mai multi gameri sunt apreciati la locul de munca si in societate, datorita abilitatilor pe care le aplica in viata reala.

Îți plac sporturile cu motor? Iată cum să profiți de oferta de pariuri online!...
Parteneri
Rețetă de zacuscă de vinete. Cea mai îndrăgită conservă din legume
Catine.ro
Ultimele știri
x