Antena Căutare

Cum să faci cu telefonul mobil cele mai reușite fotografii de vacanță

Când ești în vacanță niciodată nu știi cât de repede trece timpul. Orele zboară rapid când te simți bine și te relaxezi. Noroc că fotografiile făcute în călătorii rămân adevărate suveniruri care îți amintesc momentele importante și te ajută să le revezi, ba chiar să le retrăiești. 

Când ești în vacanță niciodată nu știi cât de repede trece timpul. Orele zboară rapid când te simți bine și te relaxezi. Noroc că fotografiile făcute în călătorii rămân adevărate suveniruri care îți amintesc momentele importante și te ajută să le revezi, ba chiar să le retrăiești.

Albumele de călătorie au printre cele mai interesante, dinamice, hazlii și frumoase imagini pe care le poți face pe parcursul întregului an. Partea și mai bună este că folosind telefonul mobil poți surprinde rapid orice detaliu. În ziua de astăzi nu mai este obligatoriu să ai un aparat foto performant pentru a realiza cele mai reușite fotografii de vacanță. Un telefon mobil cu o cameră bună și câteva sfaturi sunt suficiente pentru a te întoarce din vacanță cu cele mai frumoase amintiri surprinse într-un singur click. Iată ce ai de făcut.

1. Curăță periodic camera telefonului

Chiar dacă ți se pare un lucru banal, de multe ori este omis. Dacă îți dorești imagini cât mai clare și mai reușite, șterge camera telefonului cu șervețele speciale înainte de a face o fotografie. Spre deosebire de aparatele clasice de fotografiat pe care le pui în husa lor și le scoți doar atunci când vrei să surprinzi ceva, telefonul este mult mai des folosit și fără să îți dai seama, pe lentila camerei lui rămân tot felul de amprente și reziduuri care deteriorează calitatea imaginii.

2. Protejează telefonul cu cele mai bune huse

Pe cât de des folosești telefonul, pe atât de repede i se poate zgâria camera. Din acest motiv, husa telefonului este extrem de importantă. De exemplu, folosește husa Huawei p20 pro rezistentă care nu permite camerei să intre în contact direct cu suprafețele pe care așezi telefonul și astfel să se zgârie. Cu cât husa telefonul este mai bună, cu atât durata de viață a camerei foto este mai lungă.

3. Respectă „orele de aur”

Avantajul principal atunci când mergi în vacanțe este că ai ocazia să faci fotografii afară, profitând de lumina naturală care dă un efect cromatic plăcut oricărei imagini. Dacă știi să alegi exact și timpul în care ai cea mai bună lumină pentru fotografiat, succesul este garantat. Pasionații de fotografie numesc „ora de aur” perioada din zi în care au ocazia să facă cele mai spectaculoase imagini în lumină naturală. Cu câteva zeci de minute după ce răsare soarele și câteva zeci de minute înainte de apus, când soarele este aproape de linia orizontului, lumina este difuză, caldă, plăcută. Există chiar aplicații speciale pentru telefon care îți calculează ora de aur în funcție de locul în care te afli.

4. Surprinde detaliile și momentele plăcute

Când mergi într-un loc nou este antrenant să surprinzi detaliile și lucrurile unice care îl diferențiază de tot ceea ce ai vizitat până atunci. Surprinde elementele de decor din camera de hotel, din restaurante, detaliile arhitecturale specifice clădirilor pe care le vizitezi, elemente din natură (flori, insecte). Fotografiile macro au întotdeauna succes, la fel și imaginile care surprind momente plăcute, simple cum este un picnic savurat pe plajă sau o seară petrecută la o terasă, pe malul mării.

5. Nu uita de portrete

Nu degeaba se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, în special portretele, care pot memora într-o singură imagine fericirea, bucuria și orice altă stare emoțională experimentezi în vacanță. Îți poți aminti de ea și peste 20 de ani când vei revedea fotografia și vei ști exact unde a fost făcută, cu cine erai în acele momente și ce simțeai. Surprinde emoțiile realizând cele mai inspirate portrete. La finalul vacanței poți face chiar un album cu cele mai expresive cadre.

6. Urmărește regulile de compoziție

Diferența între o imagine banală și una reușită este dată de regulile de compoziție. În primul rând, imaginea trebuie să aibă un subiect, acel element care atrage primul atenția. Cu cât elementul este mai clar și se detașează mai mult de restul detaliilor, cu atât rezultatul este mai interesant. Indicat este să nu așezi acest element în mijlocul fotografiei, ci să respecți regula treimilor. Folosind două linii orizontale și două linii verticale, împarte cadrul imaginii în nouă părți egale. Poziționează elementul cheie la intersecția dintre o linie verticală și una orizontală, iar imaginea ta va fi perfectă.

Și nu în ultimul rând, distrează-te. Bucură-te de vacanță și de tot ce îți oferă fiecare moment în parte.

Sursă foto: Shutterstock

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți faci o firmă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x