Secretele pe care niciun mecanic nu ți le va spune! Cum se conduce, de fapt, o mașină diesel

 

 Ai o mașină diesel și îți dorești să îi prelungești viață? Îți prezentăm câteva sfaturi pe care nu le vei primi niciodată din partea mecanicului tău. 

Dacă la o mașină pe benzină poți să dai cheie și să pornești imediat cum te-ai urcat, la o mașină diesel lucrurile ar trebui să stea altfel. Te urci, bagi cheia în contact și dai la automat numai când se sting martorii de bord. Dacă te grăbești, s-ar putea să uzezi motorul prematur, deoarece îl forțezi să se învârtă fără să pornească.  

Nu aștepta pe loc să se încălzească 

Motorul diesel se încălzește numai în sarcină, iar că să lucreze la randament maxim și să aibă cel mai bun consum, trebuie să se încălzească. Asadar, nu aștepta pe loc să încălzești motorul. 

Nu lasă rezervorul să se golească 

Nu lasa in rezervor puțină motorină, pe fund, până se aprinde becul, deoarece se formează condens și cum motorină e mai ușoară că apa, o să te trezești cu apa în pompă care îngheață făcând dop. 

Bagă motorină bună 

Dacă vrei să te bucuri mulți ani de dieselul tău, nu ai ce să faci decât să investești într-o motorină mai aditivata care îți va păstra internele curate.  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe