Teatrul românesc este în DOLIU! A căzut ultima cortină, după o viață dedicată scenei

 
+2 click pentru
galerie

Margareta Niculescu, profesor, regizor și fost director al Teatrului Țăndărică din București a murit la vârsta de 92 de ani. 

„Lumea păpușarilor deplânge trecerea în neființă a celei care a fost Margareta Niculescu, regizor, profesor și director timp de 35 de ani (1949-1984) al Teatrului Țăndărică. Doamna Margareta Niculescu a contribuit cu pasiune la reînnoirea profundă a artei mânuirii păpușilor și marionetelor dând un nou imbold percepției lor de către public”, au transmis reprezentanții Teatrului Țăndărică din Capitală.

„Noi, cei de la Teatrul Țăndărică, îi suntem îndatorați pentru tot ce a creat și format într-o viață dedicată teatrului de păpuși. Odihnească-se în pace!”, au adăugat aceștia.  

Margareta Niculescu s-a născut la 4 ianuarie 1926. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică de la Bucureşti, iar la vârsta de 23 de ani a preluat Teatrul Țăndărică, pe care l-a condus în perioada 1949 - 1986.

În Franţa, de numele ei este legată crearea unui instituţii cu totul speciale, Şcoala naţională superioară a artelor marionetei.



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI