Antena Căutare

Teatrul românesc este în DOLIU! A căzut ultima cortină, după o viață dedicată scenei

Margareta Niculescu, profesor, regizor și fost director al Teatrului Țăndărică din București a murit la vârsta de 92 de ani. 

Margareta Niculescu, profesor, regizor și fost director al Teatrului Țăndărică din București a murit la vârsta de 92 de ani.

„Lumea păpușarilor deplânge trecerea în neființă a celei care a fost Margareta Niculescu, regizor, profesor și director timp de 35 de ani (1949-1984) al Teatrului Țăndărică. Doamna Margareta Niculescu a contribuit cu pasiune la reînnoirea profundă a artei mânuirii păpușilor și marionetelor dând un nou imbold percepției lor de către public”, au transmis reprezentanții Teatrului Țăndărică din Capitală.

Teatrul românesc este în DOLIU! A căzut ultima cortină, după o viață dedicată scenei

„Noi, cei de la Teatrul Țăndărică, îi suntem îndatorați pentru tot ce a creat și format într-o viață dedicată teatrului de păpuși. Odihnească-se în pace!”, au adăugat aceștia.

Margareta Niculescu s-a născut la 4 ianuarie 1926. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică de la Bucureşti, iar la vârsta de 23 de ani a preluat Teatrul Țăndărică, pe care l-a condus în perioada 1949 - 1986.

În Franţa, de numele ei este legată crearea unui instituţii cu totul speciale, Şcoala naţională superioară a artelor marionetei.

FUChSIADA - un nou concept de spectacol interactiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x