Ingrediente
- 6 galbenusuri mari
- 1 praf de sare
- 700 ml frisca lichida dulce
- 1 pastaie de vanilie
- 8 linguri de zahar
- 3 banane (piure)
- praf de curry iute, dupa gust
Mod de preparare
Nico Lontras a acordat un interviu siteului http://star-gossip.com/ in care vorbeste despre excelenta experienta prin care a trecut. El a destainuit apoi fanilor sai reteta Inghetatei de bananae cu curry, foarte apreciata in finala. Iata mai jos modul de preparare:
Se taie pastaia de-a lungul, pe jumatate, se curata de seminte si toate impreuna se pun intr-o craticioara cu frisca lichid, praful de curry si se infierbanta pe foc mic, pana se aduce la punctul de fierbere, dupa care se indeparteaza de pe sursa de caldura si se indeparteaza pastaia de vanilie. Intr-un castron incapator se bat galbenusurile cu praful de sare si cu zaharul, pana cand se formeaza o crema consistenta.
Se toarna frisca fierbinte peste crema de oua, putin cate putin si ameste cand constant (altfel se coaguleaza galbenusurile), pana cand se incorporeaza complet.
Se transfera crema de frisca si oua intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand constant, pana cand se ingroasa sau ajunge la 75 C.
Se toarna crema obtinuta intr-un castron incapator, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga piureul de banane amestecand pana cand se omogenizeaza bine. (optional se poate folosi si lichior de banane)
Crema se raceste si se toarna in masina de inghetata pentru 20/30 minute pana cand inghetata ajunge la consistenta potrivita. (sau conform instructiunilor de folosire a masinii) Daca nu aveti un aparat de inghetata, turnati crema de baza intr-un castron si dati-o la congelator pana ingheata. Amestecati bine crema cu un mixer de mana, la fiecare 30 de minute, astfel evitandu-se formarea cristalelor de gheata in compozitia de inghetata.
Se pastreaza la congelator, in cutie ermetica. Cateva retete de inghetata si sorbet, pentru cei interesati, se gasesc pe blogul meu www.chocolateoblivion.blogspot.com