Antena Căutare

Mușchi de vită a la Hadad - un preparat de Top a lui Chef Hadad

Reţeta gătita de Chef Hadad în 60 de minute, deşi (în mod normal) este o reţeta extrem de complicată, care cere cel puţin două ore pentru a fi preparată ca la carte. Chef Hadad a vrut să stimuleze concurenţii şi să le demonstreze acestora ce înseamnă pasiunea pentru bucătărie.

Ingrediente

  • 250 g piept de raţă
  • 150 g muşchi de viţel
  • 150 g prapure de porc
  • 50 g ficat de gască
  • 1 g cimbru proaspăt
  • 60 ml smântâna lichidă
  • 15 ml coniac
  • 2 g sare
  • 5 g de piper negru zdrobit
  • 50 ml ulei de măsline
  • 30 g unt
  • 30 g sparanghel verde
  • 90 g morcov
  • 30 g conopida
  • 15 g baby mazăre
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g ceapă albă
  • 250 ml vin roşu
  • 0.5 g foi de dafin
  • 15 g pastă de toamte
  • 3 g usturoi

Mod de preparare

Se porneşte sosul de raţă:
Oasele de raţă se introduc în cuptor la o temperatură de 180 de grade timp de 30 min
ute.
Morcovul, ţelina, usturoiul şi ceapa se spală, se taie în cuburi, apoi se călesc în ulei de floarea soarelui
încins, până ce capătă culoarea arămie.
Pasta de tomate se adaug
ă peste legumele călite împreună cu foile de dafin şi piperul negru boabe. După ce trei minute se sting cu coniac şi vin, adăugând oasele de raţă şi un litru de apă.
Se lasă la foc mic timp de dpuă
ore, se strecoară prin sită fină.
Pieptul de raţă se curăţa de piele şi se condimentează cu sare şi piper negru zdrobit.

Muşchiul de viţel, se taie cuburi, se băgă la blender, împreună cu : sare, piper negru zdrobit, coniac şi smântâna lichidă, amestecând până ce
capătă consistenţa unui mousse.
Prapurele de viţel se spal
ă foarte bine cu apă rece, se lasă la scurs, după care se întinde foarte bine şi se tapetează cu mouse-ul de viţel.
Pieptul de raţă împreună cu ficatul de gâscă tăiat în
două bucăți egale, se aşază peste prapurele tapetat cu mouse-ul de viţel, după care, întreaga compoziţie se rulează şi se pune într-o tavă alături de untul tăiat cubuleţe.

Tava se bagă în cuptorul încins în prealabil la o temperatură de 170 de grade Celsius, timp de 13 minute.
Ruloul se scoate din cuptor se taie în ambele capete după care se porţionează în două bucăţi.
Sparanghelul, conopida şi morcovul se spală, curăță şi se sotează fiind aşezate ca decor în farfurie.
Sosul de raţă se adaugă la final.

Articolul continuă după reclamă
Scoici Saint-Jacques cu piure de ţelină... Mirela Ivaşcu prepară Carpaccio de Saint Jacques cu piure de dovleac şi morcovi caramelizaţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x