Ingrediente
- Pentru o portie
- 250 g carne de vita (vrabioara sau muschi de vita)
- 300 g cartofi
- 50 ml smantana lichida
- 50 g unt (82% grasime)
- Pentru sos:
- resturile de la carne
- 1 ceapa
- 1 morcov
- ¼ telina
- bouquet garni: 1 legatura de patrunjel, cimbrisor, foi de dafin
Mod de preparare
Roast beef:
Se leaga bucata de carne cu ata de bucatarie, se trage la tigaie si pe o parte si pe alta, apoi se baga la cuptor (foarte bine incins) 25 se minute.
Se adauga ½ l apa, apoi bouquet garni-ul, sare si piper.
Toate se lasa la fiert o ora si jumatate la foc mic.
Se trece totul printr-o strecuratoare si apoi se mai lasa la foc mic inca doua ore, pana se face cremos.
Piure:
Se fierb cartofii in apa cu sare, se paseaza si se trec printr-o sita.
Cartofii pasati se amesteca, pe rand, cu smantana lichida si untul intr-o tigaie.
Reteta saptaminii este Aumoniere “Chocolat”... Tudor Constantinescu a preparat o reteta de Homar...