Ingrediente
- 4 scoici proaspete
- 300 g cartofi
- 50 g unt gras ( minim 80 % grasime)
- 80 ml smantana lichida
- 10 g sare
- 50 g trufe
Mod de preparare
Se curata scoicile foarte bine, eu inlatur intotdeauna partea corai si le trag la tigaie putin timp, pana isi schimba culoarea si devin albe, 4 minute pe o parte si doar 3 minute pe cealalta parte, pentru a-si pastra consistenta cremoasa.
Separat, facem piureul de cartofi, cu smantana lichida si unt, pana cand se leaga, iar in el adaugam bucatelele de trufa rase si scoicile. Sosul de contur este un sos demi glace, pe care eu il folosesc foarte des, care se prepara si poate fi tinut la frigider mai mult timp.
Pentru acest sos se pun la cuptor 1 kg oase de vita, cu 3 morcovi si 2 cepe timp de 30 de minute, iar apoi se pun la fiert, la foc mic, impreuna cu ½ l vin rosu si 1 l apa, circa 3 ore, pana obtinem un sos consistent.
Reteta lui Ovidiu Margarita: Sandwich cu somon si crema de branza... Reteta lui Dan Bogatu: Paine taraneasca...