Ingrediente
- Pentru rata:
- 2-3 lingurui ulei extra virgin
- 1/2 lingurita seminte de chimion
- 1/4 lingurita seminte cardamom
- 1/4 lingurita coriandru pudra
- 1/4 lingurita de turmeric
- 1/2 baton de scortisoara
- 2 frunze de dafin, proaspete
- 1 lingurita curry, pudra
- 600-800 g pulpe de rata dezosate si fara piele si taiate in cuburi de 1 cm
- 1 ardei rosu iute, proaspat
- 2 cepe medii, tocate
- 2 catei de usturoi, cojit
- 1 lingurita de ghimbir proaspat, tocat
- 2 rosii taiate cuburi
- Sare si piper negru proaspat macinat
- 1/4 buchet coriandru proaspat, tocat marunt
- 200 g orez salbatic
- Pentru chutney de papaya:
- * 1 fruct de papaya, taiat cuburi
- * 100 g ceapa, taiata cuburi
- * 20 g ghimbit tocat marunt
- * 50 g zahar brun
- * 2 linguri otet de vin alb
- * 1/4 lingurita masala
- * 1/2 baton scortisoara
- * 1 lingura de unt clarifiat
Mod de preparare
Cum se prepara rata:
Intai se marineaza carnea de rata in pudra de curry, 1/2 din cantitatea de ghimbir, ardeiul iute tocat marunt, semintele de cardamom, usturoi si piper.
Se prajeste la foc mediu, in uleiul de masline semintele, scortisoara si frunzele de dafin, pana se simte aroma semintelor, aproximativ un minut. Apoi se adauga ceapa si se caleste pana devide aurie. Se adauga carnea de rata marinata si se caleste putin, pana toata carnea a prins crusta maronie. Acum se adauga rosiile proaspete, se acopera cu capac, se reduce focul si se fierbe pana carnea devine moale - 30 de minute
Se serveste cu orez salbatic si chuthey de papaya, presarat cu coriandru proaspat .
Cum se prepara Chutney de papaya
Se caleste ceapa in unt pana se inmoaie, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe timp de 2 min. Se adauga 50 ml de apa si se fierbe la foc mediu, pana cand papaya este moale si sosul ajunge la consistenta unui gem . Se poate servi cald sau rece.