Reteta lui Nico Lontras a fost una din cele mai apreciate de catre juratii Top Chef. Afla ingredientele si modul de preparare al delicioasei retete.
Ingrediente
Mod de preparare
Cum se prepara rata:
Intai se marineaza carnea de rata in pudra de curry, 1/2 din cantitatea de ghimbir, ardeiul iute tocat marunt, semintele de cardamom, usturoi si piper.
Se prajeste la foc mediu, in uleiul de masline semintele, scortisoara si frunzele de dafin, pana se simte aroma semintelor, aproximativ un minut. Apoi se adauga ceapa si se caleste pana devide aurie. Se adauga carnea de rata marinata si se caleste putin, pana toata carnea a prins crusta maronie. Acum se adauga rosiile proaspete, se acopera cu capac, se reduce focul si se fierbe pana carnea devine moale - 30 de minute
Se serveste cu orez salbatic si chuthey de papaya, presarat cu coriandru proaspat .
Cum se prepara Chutney de papaya
Se caleste ceapa in unt pana se inmoaie, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe timp de 2 min. Se adauga 50 ml de apa si se fierbe la foc mediu, pana cand papaya este moale si sosul ajunge la consistenta unui gem . Se poate servi cald sau rece.
Unde ne putem întâlni zi de zi :)
Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.
Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: http://antenaplay.ro/top-chef-s2.