Ingrediente
- Ingrediente pentru 4 PORTII:
- 400 g carne de porc
- 200 g carnati afumati
- 200 g ficat de pui sau porc
- 2-3 lingurui ulei extra virgin
- 1/4 lingurita seminte de chimion
- 1/4 lingurita seminte cardamom
- 1/4 lingurita coriandru pudra
- 1/4 lingurita de turmeric
- 1/2 baton de scortisoara
- 1/4 lingurita boia de ardei dulce
- 2 frunze de dafin, proaspete
- 1 lingurita curry, pudra
- 1 ardei rosu iute, proaspat
- 2 cepe medii, tocate
- 2 catei de usturoi, cojit
- 1 lingurita de ghimbir proaspat, tocat
- 150 gr rosii cherry taiate in jumatate
- Sare si piper negru proaspat macinat
- coriandru proaspat, tocat marunt si unpic pentru decora
Mod de preparare
Reteta cea mai dorita de telespectatorii Top Chef dupa ultima editie a emisiunii a fost cea a lui Nico Lontras. Acesta nu a ramas rece la dorintele lor si ne-a trimis reteta:
Taiati carnea, carnatii si ficatul in cuburi mari. Marinati carnea si ficatul in pudra de curry, 1/2 din cantitatea de ghimbir, ardeiul iute tocat marunt, semintele de cardamom, usturoi si piper.
Prajiti la foc mediu, in uleiul de masline semintele, scortisoara si frunzele de dafin, pana se simte aroma semintelor, aproximativ 1 minut. Apoi se adauga ceapa si se caleste pana devide aurie. Se adauga carnea marinata, boia de ardei si se caleste putin, pana toata carnea a prins crusta maronie. Dupa ce s-a rumenit carnea se adauga carnatii si se prajeste inca 2-3 minute.
Acum se adauga rosiile cherry si 100 ml de apa, vin alb sec sau supa de pui , se acopera cu capac, se reduce focul si se fierbe pana carnea devine moale, aproximativ 30 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se serveste cu mamaliguta fiarta cu lapte de cocos (eu am folosit si fulgi de cocoos pentru textura), galbenusuri de oua de prepelita posate si servite pe cuburi de telemea de oaie. Pentru decor si textura am folosit felii de ridichie, ardei iute si coriandru proaspat.
Pofta mare!