Români în Anglia: informații practice despre viața migranților

Migrarea în Marea Britanie pentru un trai mai bun reprezintă o tendință constantă în rândul românilor. Pentru cei care se gândesc să se mute acolo și sunt curioși ce-i așteaptă, TransferGo a pregătit un mic ghid cu sfaturi practice.

Migrarea în Marea Britanie pentru un trai mai bun reprezintă o tendință constantă în rândul românilor. Pentru cei care se gândesc să se mute acolo și sunt curioși ce-i așteaptă, TransferGo a pregătit un mic ghid cu sfaturi practice

Locuri de muncă
Oferta de locuri de muncă este generoasă în Marea Britanie. Chiar dacă nu plecați din România cu un contract prestabilit, vă puteți găsi destul de ușor un loc de muncă, mai ales dacă apelați la o agenție de plasare a forței de muncă. Intermedierea se realizează telefonic, așadar este important să înțelegeți și să vorbiți măcar la nivel uzual limba engleză. Domeniile cu grad ridicat de angajabilitate în rândul migranților sunt construcțiile, agricultura, Horeca (industria ospitalității – hoteluri, restaurante și cafenele) și menajul, iar salariul mediu este de aproximativ 1.200-1.400 de lire/lună.


Chirie
Costul chiriei variază în funcție de oraș, zonă, tipul locuinței închiriate și suprafața ocupat. Cel mai scump este, firește, Londra. În alte orașe mari, prețul de închiriere al unei camere pornește de la 50-70 de lire pe săptămână, iar al unui apartament de la 200 de lire pe săptămână. Cea mai ieftină variantă este cea a închirierii unui loc într-o cameră, însă în acest caz este important cum vă înțelegeți cu colegii de cameră. Când vă pregătiți bugetul, țineți cont că odată cu prima chirie veți avea de achitat și o sumă de garanție („deposit”).


Mâncare

Ieftin și bun – așa se poate rezuma mâncarea din Marea Britanie. Prețul alimentelor în supermarketuri este de multe ori chiar mai mic decât în România și există o varietate mare de cantine, localuri cu autoservire și gherete cu specific divers și prețuri foarte bune. În total, o persoană plătește aproximativ 150-200 de lire pe lună pentru mâncare.


Transport
În timp ce mâncarea e ieftină, transportul (inclusiv cel în comun) este un serviciu foarte scump în Marea Britanie. Este bine să țineți cont de acest aspect când aveți un loc de muncă și alegeți chiria – distanța mare înseamnă atât timp petrecut cu naveta, cât și costuri suplimentare. Dacă locuiți departe de serviciu puteți opta pentru varianta achiziționării unei mașini la mâna a doua: găsiți mașini acceptabile la 500-600 de lire, dar aveți în vedere și asigurarea anuală a mașinii, care este de asemenea scumpă.


Alte servicii
Pentru marea majoritate a serviciilor de care veți avea nevoie în Marea Britanie puteți găsi români care să vă ajute, fie că este vorba de asigurări auto sau servicii de contabilitate, reparații ori transport. Tot ei vă vor recomanda să folosiți www.TransferGo.ro pentru transferurile internaționale de bani.


Timp liber

Majoritatea pub-urilor se închide la ora 23, iar unele dintre ele au program prelungit în week-end. Dacă vreți să ieșiți cu prietenii în oraș, pregătiți-vă bugetul: prețurile la băuturi sunt mari în localuri.


Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar 0,99 £ - comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare. TransferGo este notat cu 9.7/10 puncte pe platforma independentă de recenzii Trustpilot .

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri