Antena Căutare

25 de ani de Antena 1! În 1999 Dan Negru intra in familia Antena 1: ”M-a tentat noul început. N-am greșit. Aș lua-o oricând de la capăt!”

Dan Negru este, fără doar și poate, unul dintre prezentatorii TV emblemă ai Antenei 1. S-a alăturat echipei la sfârșitul anilor ‘90, iar de numele lui se leagă numeroase emisiuni de succes, între care  „Ciao Darwin”, „Ziua Judecății”, „Genialii”, „Ziua Judecății”, „Te pui cu blondele” sau „Next Star”, cu care a înregistrat recorduri de audiență.

Dan Negru este, fără doar și poate, unul dintre prezentatorii TV emblemă ai Antenei 1. S-a alăturat echipei la sfârșitul anilor ‘90, iar de numele lui se leagă numeroase emisiuni de succes, între care „Ciao Darwin”,, „Genialii”, „Ziua Judecății”, „Te pui cu blondele” sau „Next Star”, cu care a înregistrat recorduri de audiență.

Ba mai mult, din 1999 și până acum, el a adus voie bună în casele românilor în noaptea dintre ani, dovadă fiind audiențele uriașe pe care le-a înregistrat timp de 18 ani consecutiv.

Acum, însă, la aniversarea a 25 de ani de Antena 1, el a vorbit despre cum a început povestea lui în acest trust și despre secretele audiențelor uriașe pe care le-au înregistrat show-urile sale de-a lungul anilor.

25 de ani de Antena 1! În 1999 Dan Negru intra in familia Antena 1: ”M-a tentat noul început. N-am greșit. Aș lua-o oricând de la capăt!”

In 2008 se lansa emisiunea “Te pui cu blondele?”, care credeți ca a fost motivul succesului atât de răsunător al emisiunii?

Adaptarea pentru România, asta a fost cheia succesului pentru “Beat de blondes”. Pentru că singura țară în care programul a performat a fost România. Azi, “Te pui cu blondele?” nu doar că e cel mai performant quizz din istoria Antenei 1, dar e și programul tv care are o arhivă de aur, cu invitați precum Hagi, Nadia, Balaci, Țopescu, Piersic, Ion Besoiu, Ilie Năstase etc.
Pentru că a fost un hit, formatul va reveni pe piața din România într-un nou ambalaj.

Ce amintiri aveți de la prima ediție filmată a emisiunii?

Am reconstruit contentul formatului într-o ședință la mine acasă, pe care am terminat-o dimineața pe la ora 3 și unde am stat cu toată echipa. Printre scenariștii de început era și finul meu, Răzvan Popescu de la ZU, care avea emisie la radio a doua zi dimineață. Am dormit vreo oră în noaptea de dinaintea filmării și tin minte că machiajul abia mi-a acoperit oboseala.
A ieșit un hit. Până la ora asta e cel mai performant game quizz din istoria Antenei.

Când vă gandiți la 2008, care este evenimentul din viața dumneavoastră care are un impact și astăzi?

Tot ce rămâne după mine, tot ce are impact în viața mea sunt cei din familia mea. Televiziunea e fum, nu are statornicia cinematografiei și nici amprenta teatrului. Televiziunea vinde fum de la o zi la alta. Am cunoscut oameni remarcabili în televiziune uitați definitiv așa că, dacă e să mă întorc la ceva remarcabil din 2008, m-aș întoarce doar la evenimentele familiei mele.

Cum se lucra cu Viviana la Academia Vedetelor?

Ha,ha. “Academia Vedetelor” a fost formatul care a deschis drumul divertismentului mare la Antena 1. E fundația divertismentului Antenei 1 în prime time. Viviana era o fetiță care imita niște melodii și vedetele recunoșteau sau nu melodiile alea. E mare deja. Are vreo 30 de ani și am întâlnit-o anul trecut. Evident că nu am mai recunoscut-o. Am avut parte de mulți copii în show-urile mele. Cam tot în perioada aia, acu’ vreo 18 ani, prezentam primul meu kids show, produs de Titus Munteanu și numit “Echipa Fantastică”.


Care a fost cel mai plăcut invitat la Academie?

Au fost cam toți cei care erau în show-biz la vremea aia. Nostalgia “Academia Vedetelor” râmâne și azi, întâlnesc adeseori oameni maturi care-mi spun că erau adolescenți când se uitau la emisiunea cu acvarii și, mai ales, primesc tot felul de oferte de a relua genul ăla de show tv. Nu cred că ar mai rezista în piața tv de azi un astfel de show, de asta nu am fost niciodată tentat să încep vreo negociere pe seama ideii de “Academia Vedetelor”.


25 de ani de Antena 1! În 1999 Dan Negru intra in familia Antena 1: ”M-a tentat noul început. N-am greșit. Aș lua-o oricând de la capăt!”


Ați prezentat si Next Star, o emisiune în care s-au lansat mulți copii talentați. Cum astăzi succesul se măsoară în vizualizări pe youtube, v-ați gândit vreodată că Elena Hasna va face 23.000.000, cât populația României pe vremea lui Ceaușescu?

Tot ce contează e să știm să capitalizam acest succes, atât noi, cei care construim “Next Star”, cât și copiii talentați ca Elena Hasna. Probabil viitorul Elenei va fi într-o altă țară, unde va avea o altă vizibilitate. Ideea de "world wide” nu poate exista în România și nu e nimic depreciativ în asta. Am primit în vară placheta oficială de la Youtube care atestă că show-ul a trecut de un milion de abonați, deloc ușor pe o piața media ultra aglomerată.

Cel mai important însă e că “Next Star” e un show românesc 100%, inventat de noi și asta a dovedit că și o producție românească poate ajunge un succes în televiziune. Rămâne ca Elena și toți talentații care au fost la “Next Star” să ajungă marile vedete ale showbiz-ului în anii care vin.

Cum a fost să prezentați simultan formate internaționale de succes în doua țări diferite, România și Republica Moldova?

Să prezinți nu e mare brânză, important e să și ai succes cu ele. Ha,ha. Mă onorează că de centenar sunt host-ul care se vede la televizor în România Mare. Lucrez în Moldova de vreo zece ani, unde am seara de sâmbătă cu diverse formate de divertisment. Ultimul se numește “Da sau Nu” , varianta celebrului game quiz „Deal or not Deal”. Îl prezint de vreo opt ani acolo. Sunt mult mai blânzi moldovenii când vine vorba de televiziune, dar nu numai.

Antena 1 împlinește 25 de ani, care a fost primul gând cand ați pășit pragul trustului?

Veneam dintr-o “fabrică” mare care era TVR și care avea o forță uriașă la vremea aia. Antena era abia la începuturi. Toți în jur îmi spuneau că sunt nebun să las o televiziune mamut cum era TVR și unde aveam o poziție - prezentasem deja festivaluri mari ca Mamaia sau selecția Eurovision, aveam show-ul meu duminica seara, difuzat live de la mine de acasă, din Timișoara, adică aveam tot ce-mi trebuie. M-a tentat noul început. N-am greșit. Aș lua-o oricând de la capăt.


Cu o experiența de mai bine de 19 ani în cadrul Antenei 1 și nenumărate emisiuni prezentate, aveți una de suflet?

Toți sunt copiii mei, mi-ar fi greu să-l aleg pe unul singur. La început, demult, aveam frustarea că nu prezint mari formate internaționale. Lazarov mi-a spus atunci că e mult mai important să construiești hituri decât ca hiturile să te construiască pe tine. A avut dreptate. Cele mai apropiate îmi sunt cele pe care le-am construit de la zero sau cele pe care le-am adapat cel mai mult. Iubești ceea ce poți să schimbi. E valabil asta și în televiziune. Probabil, dacă eram prezentatorul care lua formate mari, gata ambalate, nu mai aveam șansa asta.

Show-ul cu cel mai mare impact este fără îndoială cel pe care îl prezentați an de an, “Revelioanele cu Negru”, cum a parcurs prima ediție de Revelion? Ce întamplare de atunci va face sa zâmbiți și astăzi?


25 de ani de Antena 1! În 1999 Dan Negru intra in familia Antena 1: ”M-a tentat noul început. N-am greșit. Aș lua-o oricând de la capăt!”


Zilele trecute, la Piatra Neamț, la un spectacol în aer liber, când am urcat pe scenă să prezint show-ul, vreo 20.000 de oameni au început să scandeze “Negru Revelion”. Să faci 18 ani revelioane lider de audiență o fi ceva care o fi marcat niște generații. Am prezentat Revelioane avându-i ca invitați atât pe Gică Petrescu, cât și pe Smiley.

Primul meu Revelion a fost unul live și, când am plecat spre casă, dimineața, mi-am găsit mașina făcută țăndări, pentru că am avut proasta inspirație să o parchez lângă artificii. În timp ce toți au avut vreme să-și mute mașinile, eu nu am putut, pentru că eram mereu pe scenă. Acum, când văd revelioane și artificii, îmi amintesc de capota primei mele mașini făcută praf.

Pentru omul Dan Negru, cât de greu i-a fost să împartă succesul răsunător și ritmul alert al profesiei cu viața de familie?

N-am simțit niciodată familia ca pe o povară în profesie și nici invers. Cei care spun că sunt sufocați de celebritate și de treburi se alintă. Eu sunt dovada faptului că poți să faci performanță în televizune și fără să-ți neglijezi familia. Cei care spun că în showbiz nu poți rezista cu aceeași nevastă se mint pe ei. Nu munca în showbiz duce la divorțuri. Cu mulți ani în urmă, un director din Antenă mi-a sugerat că trebuie să socializez la evenimente mondene, ca să reușesc în televiziune. Atunci m-am gândit prima dată să mă întorc la Timișoara, știind că sunt un sociopat și că nu am venit în București să mănânc fursecuri la petreceri mondene, ci ca să fac televiziune. Nu m-am dus niciodată la niciun eveniment monden și, cu toate astea, sper că am succes în breasla mea. Deci, se poate și așa...

Pentru ca viata este despre alegeri, ați fost pus în situația de a renunța la ceva anume, pe care îl considerați important atunci, de dragul carierei?

Da! Am renunțat la Timișoara dar nici azi, la 18 ani de când am plecat, nu m-am obișnuit cu Bucureștiul și încă mă consider plecat în delegație de la Timișoara la București. Mă consolez spunându-mi că și D’Artagnan când a vrut să se facă muschetar a plecat în capitală, la Paris.

Primiți doua ore și jumatate pe post. Ce emisiune dintre cele pe care le-ați prezentat până acum ați face și cu ce invitat (unul singur)?

Niciuna. Am avut astfel de oferte și nu doar de la Antena 1. Nu m-aș mai întoarce la nimic din ce a fost.

25 de ani de Antena 1! 1 februarie 2008, ziua în care s-a dat drumul la zâmbet și la voie bună! Cum arătau Răzvan și Dan... 25 de ani de Antena 1! „MEREU CU TINE”! Sute de recorduri, emisiuni unice, vedete și magie pură!...
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 23 septembrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici și Luis Gabriel au făcut o plăcintă cu mere bucureșteană
Hello Chef sezonul 6, 23 septembrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici și Luis Gabriel au făcut o plăcintă cu mere bucureșteană Sambata, 23.09.2023, 15:14
Parteneri Rețeta de pizza care nu îngrașă. Blatul are puține calorii Rețeta de pizza care nu îngrașă. Blatul are puține calorii Catine.ro Natalia Ramírez dezvăluie dacă se întoarce în Betty cea urâtă 2 ca Marcela Valencia. Ce a declarat vedeta Natalia Ramírez dezvăluie dacă se întoarce în Betty cea urâtă 2 ca Marcela Valencia. Ce a declarat vedeta Happy Channel Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut mâna, Emil. Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!” Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut mâna, Emil. Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!” Libertatea.ro Drama unei românce nevoite să își alunge fiul alcoolic de acasă: „Bea și 12 litri de bere într-o zi” Drama unei românce nevoite să își alunge fiul alcoolic de acasă: „Bea și 12 litri de bere într-o zi” Ziare.com Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum s-a aflat, după 10 ani de chin Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum s-a aflat, după 10 ani de chin AntenaSport Brigitte Macron și Camilla, Regina Consoartă, au purtat ținute fabuloase la recepția de gală de la Versailles. Au avut apariții cu adevărat spectaculoase. FOTO Brigitte Macron și Camilla, Regina Consoartă, au purtat ținute fabuloase la recepția de gală de la Versailles. Au avut apariții cu adevărat spectaculoase. FOTO Elle Anunț important al ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute Anunț important al ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute Spynews.ro Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani BZI Cum arată Brigitte Pastramă după ce și-a scos acidul din buze și a renunțat la genele false și extensiile de păr Cum arată Brigitte Pastramă după ce și-a scos acidul din buze și a renunțat la genele false și extensiile de păr BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic HelloTaste.ro Secretul prin care poți economisi bani fără a-ți schimba stilul de viață: ”Poți trăi cum îți place!” Secretul prin care poți economisi bani fără a-ți schimba stilul de viață: ”Poți trăi cum îți place!” Antena3.ro Cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă Cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă useit Horoscopul zilei de 25 septembrie 2023. Balanțele au nevoie de echilibru spiritual. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 25 septembrie 2023. Balanțele au nevoie de echilibru spiritual. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine Bulgaria vrea ca de la 1 ianuarie 2025 să treacă la euro Bulgaria vrea ca de la 1 ianuarie 2025 să treacă la euro Wall-Street Joe Jonas și Sophie Turner, divorț cu scandal! Actrița l-a acuzat pe Joe Jonas că i-a răpit copiii Joe Jonas și Sophie Turner, divorț cu scandal! Actrița l-a acuzat pe Joe Jonas că i-a răpit copiii Kudika Test viral de personalitate. Ce vezi mai întâi în imagine? Află dacă eşti fidel, arogant sau ambiţios Test viral de personalitate. Ce vezi mai întâi în imagine? Află dacă eşti fidel, arogant sau ambiţios Playtech Dorian Popa, contactat direct de soția lui Călin Donca. Ce i-a spus Orianda artistului: ”Nu știu ce să cred” Dorian Popa, contactat direct de soția lui Călin Donca. Ce i-a spus Orianda artistului: ”Nu știu ce să cred” Redactia.ro Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când au consultat-o, medicii au decis să sune imediat la poliţie Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când au consultat-o, medicii au decis să sune imediat la poliţie Observator Cât de eficientă este bustiera pentru prevenirea lăsării sânilor Cât de eficientă este bustiera pentru prevenirea lăsării sânilor MediCOOL De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familia De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familia HelloTaste FOTO. Imagini cu gimnasta fără inhibiții! Face o avere din poze pentru bărbați FOTO. Imagini cu gimnasta fără inhibiții! Face o avere din poze pentru bărbați ProSport Ce pensie primește un român după 35 de ani de muncă. Cum poți face recalcularea pensiei Ce pensie primește un român după 35 de ani de muncă. Cum poți face recalcularea pensiei Gandul Bancnota românească valorează 2300 de lei noi. Dacă o găsești printr-un sertar poți face bani frumoși Bancnota românească valorează 2300 de lei noi. Dacă o găsești printr-un sertar poți face bani frumoși CanCan Cum să le spui copiilor despre divorț Cum să le spui copiilor despre divorț DeParinti Poza cu Selena Gomez și Taylor Swift care a strâns peste 15 milioane de like-uri. Imaginea care pune capăt tuturor zvonurilor despre relația lor Poza cu Selena Gomez și Taylor Swift care a strâns peste 15 milioane de like-uri. Imaginea care pune capăt tuturor zvonurilor despre relația lor ZUTV Ce știe Google despre tine. Listele ascunse din telefonul tău care îți pot dezvălui ce date personale deține gigantul tech Ce știe Google despre tine. Listele ascunse din telefonul tău care îți pot dezvălui ce date personale deține gigantul tech UseIT Cel mai simplu mod de a consuma proteine. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta Cel mai simplu mod de a consuma proteine. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Video Chefi la cuțite | Sezonul 12, 24 septembrie 2023. Chef Cătălin Scărlătescu a avut probleme medicale în timpul jurizării! De ce i s-a făcut rău Chefi la cuțite | Sezonul 12, 24 septembrie 2023. Chef Cătălin Scărlătescu a avut probleme medicale în timpul jurizării! De ce i s-a făcut rău Duminica, 24.09.2023, 23:25
x