Cea mai semnată petiţie din ţara noastră, "Abuzurile din România trec Oceanul", a ajuns la Washington. Petiţia, semnată de 110 mii de români, a fost donată de jurnaliştii Antena 3 celui mai mare muzeu pentru libertatea presei din Statele Unite. Milioane de oameni vor avea ocazia să vadă anual documentul adus în atenţia opiniei publice anul trecut de Antena 3, în numele celor care au spus NU regimului Traian Băsescu, la Referendumul din 2012.
Dorinţa a 110 000 de telespetatori ai Antena 3 care au semnat petiţia "Abuzurile din România trec oceanul" a fost îndeplinită. Numele tuturor celor care au semnat documentul va fi văzut de o lume întreagă, după ce a ajuns la cel mai important loc al libertății presei din lume, NEWSEUM. Petiția a fost tipărită pe o rolă imensă și a fost expusă pentru ca toată lumea să o poată vedea. Este o rolă cu lațimea de 170 de cm si care însumează câteva sute de kilometri, cu semnăturile celor 110 000 de români care au spus nu abuzurilor.
“Toți cei care v-ați asumat acest demers, toti cei care ați crezut că trebuie să vă alăturați acestei petiții, toți ați fost cu noi și sunteți cu noi astăzi”, a declarat Mihai Gâdea, directorul Antenei 3. “A fost primit cu uimire, asta a fost reacția celor de la Newseum. Au fost extrem de uimiți să afle că în România a fost atâta emoție și reacție populară într-o singură direcție”, a spus și Mircea Badea.
Antena 3 a lansat petiția anul trecut în numele celor care au spus NU regimului Traian Băsescu, la Referendumul din 2012 şi din dorinţa ca situaţia politică din România să fie corect percepută de partenerii externi.
“Este un demers care a avut loc pe vremea cand Traian Băsescu era președintele Romaniei și era patronul unui sistem abuziv, sistem abuziv care a și generat un astfel de demers la care dumneavoastră ați înțeles să vă alăturați imediat”, a afirmat Mircea Badea.
Pe un panou uriaș aflat în interiorul NEWSEUM sunt imaginile a 1.800 jurnaliști căzuți în timp ce işi făceau meseria. Printre ei sunt și Elena Popescu și Ionuț Barbu, care au pierit în tragedia de la Mihăilești. Ei au fost primii care au ajuns la locul nenorocirii și au fost surprinși de a doua explozie.