Iată cum poți avea grijă de organismul tău pe timp de iarnă.
Cum să ai grijă de organismul tău în fiecare iarnă
Să porți un fes pe cap sau să iei unele suplimente alimentare ar putea fi câteva dintre lucrurile care te pot ajuta să îți întărești organismul.
-
Poartă fes / pălărie
Trebuie să ne îmbrăcăm corespunzător în sezonul rece, de sus până jos. Dacă nu purtăm nimic pe cap, atunci o să știm de ce ne este frig atunci când suntem afară, la temperaturi scăzute. Aproape 50% din căldura corpului o pierdem pe la nivelul capului, așa că e recomandat să ne acoperim cu ceva. Dacă nu ne plac căciulile / pălăriile, putem încerca cu un fular sau o eșarfă mai groasă. Orice ajută.
-
Ia vitamina D
Vitamina D este produsă în mod natural de corp atunci când ne expunem pielea la soare, dar o găsim și în alimente precum peștele sau ouăle. Totuși, este recomandat, pe timp de iarnă, să suplimentăm vitamina D, dar nu în exces.
-
Fă mișcare în aer liber
O plimbare de jumătate de oră pe jos, prin parc, deși ninge, s-ar putea să fie cel mai bun lucru pe care îl faci pentru tine în acele zile. Chiar dacă asta înseamnă să ieși din zona ta de confort. Evită pe cât poți transportul în comun sau mașina personală și ia-o pe scări în loc de lift. Totodată, cum ar fi să te dai cu sania în această iarnă, lucru pe care nu l-ai mai făcut din copilărie? E cel mai la îndemână dacă nu știi să schiezi sau să folosești placa de snowboard și ar putea fi chiar amuzant.
-
Spală-te des pe mâini și stai într-un mediu curat & aerisit
E un sfat general valabil în orice anotimp, în orice context, pentru oricine. Virusul unei răceli, de pildă, se poate lua cu ușurință de la o persoană la alta. E important să ne spălăm pe mâini cel puțin 20 de secunde, cu apă rece sau caldă și neapărat dacă știm că am luat contact cu o persoană care are semne de răceală.
Este recomandat, totodată, să deschidem zilnic geamul încăperii unde stăm / dormim și nu o dată, ci de mai multe ori pe zi, și în special când avem pe cineva în locuință care este bolnav. Un sfert de oră ar trebui să fie suficient. În plus, curăță cât de des poți cu dezinfectant clanțele, mânerele și întrerupătoarele din casă.
-
Hidratează-te
Organismul uman are nevoie de apă ca să poată supraviețui și funcționa așa cum trebuie, pentru că o folosește în majoritatea proceselor. Din cantitatea totală de apă consumată, 30% provine din alimente, de obicei, iar 70%, din băuturi, dar aceste procente pot varia de la un om la altul în funcție de preferințe și de dietă. Consumă, totodată, ceaiuri din plante și supe fierbinți pe timp de iarnă cât de des poți.