Antena Căutare

Beneficiile vitaminei C în sezonul rece. Cum ajută și de unde o poți extrage

Vitamina C are numeroase beneficii și mulți medici o recomandă în special în sezonul rece, când suntem mai predispuși la răceli și gripe. Aceasta are funcții importante pentru organismul nostru. Iată care sunt acestea, cum ajută ea și de unde o putem obține.

Beneficiile vitaminei C în sezonul rece. Cum ajută și de unde o poți extrage
Beneficiile vitaminei C în sezonul rece | Shutterstock

E important să avem grijă de noi oricând, dar e ideal să acordăm o atenție mai mare organismului nostru în sezonul rece. Putem face acest lucru dacă avem grijă să luăm vitamina C, care contribuie la prevenția anumitor afecțiuni, printre altele, sau la vindecarea mai ușoară a organismului deja bolnav.

Beneficiile vitaminei C în sezonul rece

Vitamina C sau acidul ascorbic ne este benefică în foarte multe feluri. Iată cum ne poate ajuta și câteva sfaturi pentru sănătatea noastră dacă îți dorește să îți ajuți imunitatea, dacă îți dorești să elimini stresul, pentru un sistem hormonal sănătos, pentru o bună funcționare a inimii sau pentru ochi sănătoși și oase sănătoase.

Citește și: Cum să obții suficientă vitamina D în timpul iernii

Vitamina C are multiple beneficii, printre care:

  • este implicată în protecția și producția celulelor albe;
  • menține sănătatea vaselor de sânge;
  • scade tensiunea arterială;
  • ajută la recuperarea organismului prin vindecarea mai rapidă a leziunilor și a plăgilor;
  • crește absorbția fierului în tractul intestinal;
  • ajută la o stare psihică mai bună;
  • ajută la scăderea colesterolului;
  • contribuie la prevenția unor afecțiuni precum cataracta și cele cardiovasculare.

Totodată, vitamina C este un antioxidant și stimulează producția anumitor anticorpi, tocmai de aceea medicii au tot spus și spun de atâtea ori că ne ajută în lupta împotriva infecțiilor virale și bacteriene.

Citește și: Cum să alegi un sistem de purtare. Câteva lucruri importante de care ar trebui să ții cont

De unde putem lua vitamina C pentru organismul nostru

Organismul uman nu produce vitamina C, așa că este important să o luăm din anumite surse exterioare, cum ar fi alimentele: fructe și legume, nu și cereale. Cele mai bune astfel de fructe sunt citricele, ananasul, kiwi-ul, fructele de pădure, nectarinele și piersicele, iar dintre legume putem alege ardeii, cartofii, conopida, varza de Bruxelles sau pătrunjelul.

Pentru că de foarte multe ori nu avem cea mai bună alimentație, este nevoie să apelăm la suplimentare alimentare care conțin vitamina C. Ca orice alt lucru care nu face bine în exces, nici cu aceasta nu trebuie să exagerăm, însă. Sunt unele persoane cu afecțiuni medicale care pot suferi dacă iau prea multă vitamina C.

De ce cade părul în sezonul rece. Ce să faci pentru prevenirea și tratarea acestei probleme... Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii și a unghiilor pe timpul iernii. Cum le menții sănătoase în sezonul rece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x