Antena Căutare

Secretul pentru ciorba rădăuțeană perfectă, chiar de la femeia care a inventat-o. La ce truc apelează

Ciorba rădăuțeană se numără printre cele mai cunoscute rețete tradiționale românești. Aceasta se află pe locul 2 în topul ciorbelor cu pui. Iată care este secretul pentru un preparat gustos într-un timp foarte scurt, dar și la ce truc apelează femeia care a inventat ciorba rădăuțeană.

Colaj cu ciorbe rădăuțene și igrediente pe masă într-o bucătărie
Ciorba rădăuțeană se numără printre cele mai cunoscute rețete tradiționale românești | Shutterstock & Facebook

Rețeta oficială de ciorbă rădăuțeană a luat naștere la Rădăuți. Preparatul este unul ușor de făcut și foarte gustos. Gospodinele obișnuiesc să își strângă toată familia la masă atunci când pun zeamă în boluri.

Pe internet se găsesc o mulțime de modalități în care poate fi pregătită ciorba rădăuțeană, însă puțini știu care este rețeta oficială. Această rețetă poate să aibă un alt gust dacă ținem cont de trucul femeii care a inventat-o.

Citește și: Rețetă de murături țărănești ca la bunica. Trucuri din bătrâni pentru cele mai gustoase murături

Iată care sunt ingredientele secrete ce nu trebuie să lipsească din bucătărie atunci când vrem să facem o ciorbă rădăuțeană perfectă. Este recomandat să urmăm pașii de mai jos dacă ne dorim să impresionăm cu o zeamă originală din Rădăuți, ca pe vremuri.

Rețeta oficială de ciorbă rădăuțeană, chiar de la femeia care a inventat-o

De curând a apărut în mediul online un videoclip prin care se prezintă secretele unei ciorbe rădăuțene perfecte, direct de la sursă. Chiar femeia care a inventat-o a mărturisit că folosește un truc ca zeama să iasă savuroasă.

Citește și: Ce este o dietă cu ciorbă. Iată tot ce trebuie să știi despre ea înainte de a o alege

Ingrediente ciorbă rădăuțeană

Așadar, pentru a pune pe masă ciorbă rădăuțeană trebuie să folosim următoarele ingrediente:

- Piept de pui, cu os;

- Legume: ardei, țelină, morcov, ceapă și pătrunjel;

- Ouă;

- Smântână;

- Făină;

- Oțet;

- Usturoi;

- Sare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Secretul unei rețete perfecte de ciorbă rădăuțeană

Este recomandat să folosim piept de pui cu os ca supa să iasă concentrată și gustoasă. După ce se fierbe carnea cu toate legumele și este gata, aceasta trebuie scoasă. Se strecoară zeama și se pregătește rezonul (ce trebuie pus în ciorbă). Se adaugă ouăle, smântână, un pic de făină, oțelul, usturoiul și sarea.

Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe. Preparatul delicios cu care îi răsfață pe cei mici când vin de la școală

Ciorba rădăuțeană se află pe locul 2 în topul ciorbelor de pui și pe locul 7 în lume.

Rețetă de ciorbă rădăuțeană cu ciuperci

Ciorba rădăuțeană este un preparat la care gospodinele apelează de fiecare dată cu drag. Aceasta se face într-un timp foarte scurt, iar costurile nu sunt mari. Pentru că este o rețetă la care se pot adăuga ingrediente noi, mulți preferă să folosească și ciuperci în această supă.

Ingredientele de care avem nevoie pentru o ciorbă rădăuțeană cu ciuperci:

- 1 kg ciuperci pleurotus;

- 1 kg smântână pentru gătit;

- 1 ceapă;

- 6 căței usturoi;

- 1 borcan de gogoșari în oțet;

- 3 morcovi;

- 2 țeline;

- 1 rădăcina pătrunjel;

- 1 rădăcină păstârnac;

- 2 gălbenușuri;

- sare și piper;

- Apă.

Mod de preparare ciorbă rădăuțeană cu ciuperci

Legumele se taie cuburi, mai puțin ceapa care se lasă întreagă, iar mai apoi se pun la fiert în 6 litri de apă. Între timp, ciupercile trebuie spălate și tăiate pentru a fi puse la fiert timp de 30 de minute.

Spre final se adaugă gogoșarii tăiați și usturoiul zdrobit. Ca mai apoi să amestecăm gălbenușurile de ou cu smântâna peste care se vor pune 2 sau 3 polonice de zeamă. Se amestecă bine și se toarnă în oala în care au fiert legumele. Este recomandat să mai lăsam ciorba 10 minute pe foc, potrivit libertatea.ro.

De ce nu este indicat să bei must înainte de a te urca la volan, dar și dacă ai alte probleme de sănătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x