Antena Căutare

O femeie împărtășește „cel mai bun" truc pentru a nu aluneca pe gheață. Nu costă nimic și scapi de accidentări

Un truc ingenios pentru a evita alunecarea pe gheață și zăpadă este acum la îndemâna tuturor, prezentat de o mamă care a găsit o soluție simplă și economică.

colaj foto cu peroane care aluneca pe gheata Galerie
O femeie împărtășește „cel mai bun" truc pentru a nu aluneca pe gheață. | shutterstock.com

Odată cu agravarea vremii în România, temerile legate de alunecare pe drumuri înghețate au crescut. Totuși, a fost găsită o soluție ingenioasă și eficientă, care nu necesită cheltuieli suplimentare.

Pe lângă atenția pe care trebuie să o acorde șoferii și să aibă anvelope de iarnă, este esențial să fim vigilenți și când pășim pe străzi și trotuare, deoarece acestea pot fi alunecoase din cauza înghețului. Cu toate că nu ne place să recunoaștem, riscul de a aluneca este real atunci când condițiile meteorologice devin extreme.

Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii februarie. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Truc inedit pentru combaterea alunecării pe gheață

Temperaturile scăzute și ninsorile care afectează întreaga țară. În această perioadă, atenția se îndreaptă către pericolele create de gheață și zăpadă.

Mel, o mamă din Scoția, a împărtășit un truc inedit care a devenit viral pe platforma TikTok, într-un videoclip care a depășit 1,8 milioane de vizualizări. Ea a scos două șosete vechi din sertar și le-a folosit pentru a-și spori aderența pe suprafețele alunecoase. Prin punerea șosetelor peste ghete, a reușit să se simtă în siguranță pe drumurile înghețate, fără teama de a aluneca, scrie tabloidul Mirror.

În descrierea videoclipului, Mel a scris: "Cel mai bun (și cel mai necesar) truc în opinia mea... purtați șosete peste pantofi - pentru a evita alunecarea pe gheață. Îmi veți mulțumi mai târziu". Ea a explicat că această metodă simplă și eficientă este un adevărat joc distactiv, oferind siguranță pe timp de îngheț.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ce trebuie să faci ca să scapi de condensul de pe geamuri. Truc simplu și rapid folosind un ingredient din cămară

Ce amenzi riscă șoferii care nu au cauciucri de iarnă pe acestă vreme

Șoferii care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără a avea anvelope de iarnă, riscă amenzi de până la 2900 de lei. Potrivit „Legii cauciucurilor de iarnă” intrată în vigoare în 2011, toți cei care circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă.

Amenzile pe care le pot lua șoferii care circulă fără anvelope de iarnă se încadrează în clasa a IV-a de sancțiuni, de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, potrivit euronews.ro.

Deși nu este o dată anume când se montează cauciurile de iarnă, ele trebuie să fie prezente atunci când circulați pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada anului, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de vânt, polei, ninsori moderate şi viscol în mai multe zone ale țării. Vor fi minime de până la -20 grade

Ce i s-a întâmplat femeii care mănâncă 22 de ouă în fiecare zi și un pachet de unt la masă. Oamenii sunt îngrijorați cân... A aflat că suferă de o boală rară și gravă după ce a privit mai atent o fotografie veche. Ce a îngrijorat-o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x