Antena Căutare

Cât cheltuie un român stabilit în Germania într-o lună. Un bărbat din Diaspora a dezvăluit într-un videoclip postat pe Internet

Un român stabilit în Germania a dorit să evidențieze faptul că viața este scumpă în Germania. Bărbatul a făcut o listă cu cheltuielile fixe dintr-o lună.

Colaj cu românul din Germania
Un român stabilit în Germania a dorit să evidențieze faptul că viața este scumpă în Germania | TikTok

Un român s-a filmat în timp ce calcula cât cheltuie într-o lună: „Vreți în Germania și nu știți care este situația? Aici vă prezint situația mea actuală financiară, ce cheltuieli am eu în Germania!”, a spus bărbatul înainte de a concepe lista de cheltuieli.

Bărbatul a precizat câți bani dă pe mâncare într-o lună, cât îl costă chiria și cât dă pe abonamentele lunare. De asemenea, bărbatul a precizat că aceste cheltuieli sunt pentru familia lui.

Citește și: Locul de muncă plătit cu 6.400 de lei brut, unde oamenii vor cu greu să se anagajeze: „Găsim leneși și incompetenți”

Ce cheltuieli fixe are un român stabilit în Germania. Câți bani dă pe chirie și mâncare: „Vorbim doar de ce e necesar”

Chirie – 800 de euro

Întreținere – 260 euro la patru persoane

Curent – 150 de euro

Gaz – 130 de euro

Internet – 30 de euro

Asigurare casă – 12 euro

Radio, TV – 17 euro

Abonament telefon – 100 euro

Pltforme streaming - 16 euro

Abonament telefon - 4 persoane - 100 euro

Asigurare avocat - 35 euro

Asigurare copii + accident muncă - 22 euro

Un total de 1590 de euro pe lună.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După care, trecem la mașini două, 647 euro pe lună. Apoi avem școală, plus asigurare, plus activități sportive copii, adică 405 euro.

Mai avem abonament bus, 15 euro și întreținere cont bancă, 15 euro.

În total avem 2642 de euro. Plus mâncare 1.000 de euro. În total avem 3642 euro”, a precizat românul stabilit în Germania.

Citește și: Ce pensie primește un român în funcție de salariul din prezent. Cu acești bani trebuie să se descurce la bătrânețe

Românul a specificat că nu a pus la socoteală diversele plăceri, ieșiri, cheltuieli neprevăzute.

„Vorbim doar de ce e necesar. Cheltuieli neprevăzute încă nu am trecut. Așadar, reușiți să înaintați cu un salariu în Germania? Asta e Germania! Nu reușiți!”, a mai spus bărbatul.

Părerile au fost împărțite în comentarii. Unii au spus că făcând raportul salarii-cheltuieli, tot este mai bine față de România:

„Super viață față de România! Încearcă calcul pe 600 euro net”, „Cheltuielile pe care le-ai făcut depind mult de zona unde stai ( și cât de mare este orașul)”, „Ai uitat spui 2 salarii 4.000€ + 1.000€ 4 alocații, deci venit 5.000€, cheltuieli 3.500€ minim 1.000€ poțieconomisești”, „Vino acasă! Vei avea aceleași cheltuieli dar, salariul va fii 3000 brut! Lei, nu euro! să vezi ce repede te întorci în Nemția”, „Bun și o întrebare în România vaă permiteți toate acestea?”,

România, salariu 400 de euro- chirie 500 de euro”,„3500 euro produceam doar eu și 1100 soția, dar plecăm dimi la 7 și veneam la 22, așa am hotărât întorc în România după 3 ani”.

„Salariul tău plus al soției plus alocație copii,Bursă,socialul lor stai liniștit ieși și pe plus…dar oricum bravo ție mai bine acolo decât în Ro”, sunt câteva dintre comentariile primite de românul stabilit în Germania.

Au existat și comentarii ale oamenilor care au fost de acord cu bărbatul care a spus că viața în Germania nu e deloc simplă: „Foarte corect calculul, confirm! După 12 ani în Germania m-am întors înapoi în RO. Spor în toate!”, „Da așa este! după 10 ani în Germania noi ne-am luat o casă la 10 km de Timișoara și ne-am întors în România. Viață în Germania ne stresa mult.”

Regele Charles vine în România vara aceasta. Când vine și ce înseamnă această vizită pentru țara noastră... (P) Hale de închiriat clasa A! Cum poti obține cea mai bună ofertă pentru un astfel de spațiu industrial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x