Antena Căutare

De ce ar trebui să pui un sul de hârtie igienică în frigider. Pare lipsit de sens, dar efectele se văd imediat

Mirosurile urâte din frigider sunt adevărate chinuri încă din cele mai vechi timpuri pentru orice gospodină. Cu toate că este foarte greu să scapi de acestea, trebuie să știi că se poate. Iată de ce un sul de hârtie te poate ajuta în acest sens, dar și care sunt celelalte metode eficiente.

Imagine cu un sul de hârtie depozitat într-un frigider gol. Galerie
Hartia igienică are o capacitate de absorbție a umidității și a mirosurilor. | Shutterstock

Mirosurile neplăcute din frigider persistă de cele mai multe ori chiar și după ce acesta a fost curățat. Fiind depozitate alimente cu arome puternice permanent, aerul din frigider capătă un miros neplăcut de la fiecare dintre acestea, și astfel se ajunge la un aer de nesuportat.

Această problemă foarte mare pentru majoritatea gospodinelor are totuși câteva soluții, dar pe care nu toată lumea le cunoaște. Mirosurile neplăcute din frigider se pot reduce considerabil sau chiar pot dispărea complet în cazul anumitor situații.

Citește și: Ce nu trebuie pus niciodată pe ușa frigiderului. Cum să aranjezi produsele în frigider. Marea greșeală a gospodinelor

Hârtia igienică în frigider are un rol important

Există multe metode prin care mirosurile neplăcute din frigider pot fi combătute, însă cel mai recent truc descoperit pare să funcționeze uimitor de bine.

Hartia igienică are o capacitate extrem de puternică de absorbție a umidității, ceea ce duce automat și la absorbția mirosurilor atunci când există un spațiu mic și închis, precum este frigiderul. Umiditatea din frigider contribuie la o dezvoltare rapidă a mucegaiurilor, dar și a mirosurilor neplăcute.

Plasarea unui sul de hârtie în frigider poate suna nebunesc, însă este chiar o metodă care funcționează atât pentru combaterea umidității, cât și pentru combaterea mirosurilor care proviN în general de la mâncare.

Citește și: Cum se depozitează corect roșiile. În acest fel vor rămâne proaspete mai mult timp

Metode eficiente pentru combaterea mirosurilor neplăcute

De-a lungul timpului au apărut o serie de variante prin care s-a încercat eliminarea mirosurilor supărătoate din frigider, iar unele dintre ele chiar s-au dovedit a avea succes.

Printre acestea regăsim puterea de acțiune a mai multor alimente precum: bicarbonatul de sodiu, uleiul din semințe de chimen negru, cărbunele activ și esența de vanilie.

Citește și: Sfaturi de aur care o să te ajute să îți alegi electrocasnicele din bucătărie

Depozitarea bicarbonatului de sodiu este o soluție veche, dar care încă funcționează cu succes. Compoziția acestuia are puterea de a neutraliza majoritatea acizilor, și astfel că, mirosul poate fi eliminat chiar de la sursă. Pentru o eficiență maximă, acesta poate fi înlocuit din trei în trei luni sau mai des în funcție de cât de mult se gătește.

Uleiul din semințe de chimen negru este o metodă cel puțin la fel de eficientă ca depozitarea bicarbonatului. Acesta este folosit pentru eliminarea mirosului prin acțiunea de curățare a frigiderului. Folosit împreună cu o cantitate mică de detergent de vase și o cârpă, acesta face minuni datorită proprietăților de dezinfectare. Pentru o putere mare de absorbție a mirosurilor este recomandat ca amestecul să fie lăsat să acționeze aproximativ două ore pe suprafețe.

Citește și: Cu ce înlocuiește Loredana untul și uleiul în rețete. Așa se explică cum de arată atât de bine! Truc minune pentru gospodine

Depozitarea cărbunelui activ este o altă metodă eficientă pentru captarea mirosurilor. Fie că este achiziționat sub formă de pulbere, de țesătură sau în filtre gata tăiate, cărbunele activ are rolul de absoarbe mirosul neplăcut. Acesta este recomandat să fie schimbat lunar.

Esența de vanilie are o aromă plăcută și puternică în același timp, care poate să acopere mirosurile neplăcute provenite de la alte alimente cu miros puternic. Aceasta nu doar că are un miros îndrăgit de majoritatea persoanelor ci poate să și combată cu succes aromele mai puțin plăcte.

Citește și: Cum să scapi de petele galbene de pe perne. Trucuri de igienă care te vor scuti de multe probleme de sănătate

Pe lângă aceste trucuri de curățare și combatere a mirosurilor neplăcute din frigider, există și alte metode din punct de vedere tehnic care pot să contribuie la îmbunătățirea aerului din frigider. O metodă în acest sens poate fi achiziționarea unui purificator cu lampă UV.

Rezultate Loto 29 octombrie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Pl... (P) Top 5 hale de închiriat cu multiple căi de acces: autostrăzi, cale ferată și aeroport...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x