Fără să știe, românii își pun în pericol sănătatea, deoarece nu iau în calcul depozitarea corectă a alimentelor în frigider. Specialiștii trag un semnal de alarmă în privința unui aliment des consumat în casele românilor, care, de altfel, este depozitat incorect. Mulți români nu știu că nu este bine să îl pună pe ușa frigiderului.
Ce nu trebuie pus niciodată pe ușa frigiderului
Potrivit ego.ro, un anumit aliment ar rezista mai bine dacă ar fi depozitat de gospodine în interiorul aparatelor frigorifice, și nu pe ușa acestora. Românii își fac rău fără să știe.
Din comoditate, mulți români așază laptele pe ușa frigiderului, fără să știe că tocmai asta îi poate îmbolnăvi. Acest lucru are ca rezultat o alterare rapidă a produsului alimentar, deoarece nu este depozitat la temperatura potrivită.
În acest mod, românii s-ar putea îmbolnăvi fără să știe. Din comoditate, ei pun cutia sau sticla de lapte pe ușa frigiderului, fără să ia în calcul temperatura diferită din interiorul frigiderului.
Laptele este un produs de bază în bucătăria românească, mulți români consumându-l zi de zi. Însă poate fi o sursă de boală dacă nu este depozitat corespunzător.
Potrivit specialiștilor, frigiderul ar trebui să aibă o temperatură constantă de 7 grade Celsius. Însă ei trag un semnal de alarmă, deoarece varoile diferențiază în funcție de compartimentele aparatului.
Citește și: Cum se face șunca feliată, de fapt. O filmare dintr-o fabrică i-a bulversat pe cumpărători. Ce au descoperit
Astfel că trebuie acordată o atenție deosebită alimentelor perisabile, precum carnea, peștele, brânza sau alte lactate. Acestea trebuie aștezate pe rafturi, astfel încât să beneficieze de temperatura constantă de 7 grade Celsius.
Specialiștii trag un semnal de alarmă și în ceea ce privește depozitarea ouălor. Nici ele nu ar trebui depozitate pe ușă, ci în interiorul aparatului, pe rafturi.
Aceștia recomandă ca pe ușa frigiderului să fie depozitate lichidele care nu sunt afectate de schimbările de temperatură, precum apa, băuturile răcoritoare, dar și sosurile, maioneza și muștarul.
Cum trebuie așezate alimentele în interiorul frigiderului
- Pe raftul de sticlă inferior: produsele perisabile, precum carnea și peștele.
- Pe etajul al doilea: mezelurile
- La mijlocul frigiderului: laptele și iaurtul
- În gama superioară: ouăle, untul și dulciurile ce conțin mult zahăr
- Pe ușa frigiderului: laptele vegetal, apa, sucurile și sosurile.
Citește și: Ce se întâmplă dacă consumi prea multă fructoză. Sugestiile unui nou studiu
Pentru a prelungi data de valabilitate a produselor, gospodinele sunt sfătuite să urmeze sfaturile specialiștilor în ceea ce privește depozitarea alimentelor în aparatele frigorifice. Astfel, alimentele își mențin calitatea o perioadă mai lungă și nu devin nocive pentru sănătatea consumatorilor.