Loredana Groza este o împătimită când vine vorba despre domeniul culinar. Aceasta petrece mult timp în bucătărie, când nu este pe scenă, și adoră să pregătească nu doar preparate românești, ci și unele exotice, cum ar fi mâncare indiană.
Ce ingredient secret folosește Loredana pentru a înlocui uleiul sau untul gras din mâncare
Potrivit SpyNews.ro, Loredana a prezentat prin intermediul rețelelor de socializare o rețetă sănătoasă prin înlocuirea alimentelor calorice cum sunt uleiul și untul. Vedeta consacrată și-a dezvăluit secretul prin care reușește să se mențină într-o formă de zile mari la vârsta de 52 de ani.
Citește și: Natto sau secretul alimentației sănătoase a japonezilor
Este cert că pentru a arăta splendid este nevoie de muncă nu doar la sală, ci și în bucătărie! Loredana a dezvăluit fanilor săi din mediul online cum reușește să nu consume ulei sau unt atunci când vrea să pregătească o rețetă care fără aceste ingrediente nu prea ar avea cum să iasă.
Sursa citată mai sus dezvăluie că Loredana înlocuiește uleiul și untul cu așa zisul “ghee”, care potrivit publicației Bonappetit.com, “ghee-ul” este unt clarificat, care trecut prin procesul de clarificare devine mult mai sănătos.
Clarificarea untului este procesul prin care se îndepărtează componentele solide din unt, cum ar fi caseina si lactoza, lăsând doar grăsimea pură. Acest proces se poate face prin fierbere sau prin filtrare cu ajutorul unui material filtrant. Untul clarificat este utilizat în diverse preparate culinare pentru a oferi un gust mai pronunțat și o textura mai ușoară.
Citește și: Cât de bine arată Loredana fără make-up. Artista s-a pozat într-o ipostază fermecătoare
Cum se prepară ghee-ul. Rețetă de unt clarificat
Ghee este o formă clarificată de unt, obținută prin fierberea untului pentru a îndepărta componentele solide. Urmatorii pași pot fi urmați pentru a prepara ghee acasă, potrivit sursei citate mai sus.
- Se încălzește untul la foc mediu într-o cratiță sau o oală
- Se lasă untul să fiarbă până când se formează spuma la suprafață
- Se scoate spuma cu o lingură sau o spatulă
- Se filtrează ghee prin tifon sau orice instrument de strecurat pentru a îndepărta sedimentul