Antena Căutare

Gardul vecinului, motiv de dispută. Cine plătește cheștuielile în cazul deteriorării gardului de demarcație

Mulți români au ales în ultimul timp să se mute la casă. Aceștia se bucură mai mult de natură și de liniște, însă nu trebuie să uite de vecini. Legea este clară când vine vorba de conflictele între vecini.

bărbat cu o foaie în mână care explică ceva unui bătrân care se află pe cealaltă parte a gardului Galerie
Motivele de dispută dintre vecini pot fi nenumărate | Shutterstock

Mulți își doresc să locuiască la curte, însă puțini sunt cei care știu că asta vine cu o sumedenie de responsabilități. Departe de zgomotul orașului, intervin alte probleme care pot perturba liniștea.

Citește și: Nicolae Guță ar fi ajuns să locuiască într-o baracă. Ce s-a întâmplat cu palatul de la Petroșani și de ce nu mai trăiește acolo

Gardul vecinului, motiv de dispută. Cine plătește cheștuielile în cazul deteriorării gardului de demarcație

Conform legii, sunt câteva aspecte care trebuie luate în considerare atunci când vine vorba de gestionarea situațiilor conflictuale cu vecinii.

Citește și: O femeie a fost amenințată de vecin pentru ceva ce toată lumea face în propria locuință. De la ce a pornit totul

Nu sunt rare ocaziile în care se iscă diferite conflicte între vecini din cele mai mărunte lucruri, precum un copac care umbrește curtea celuilalt, animalele zgomotease sau gardul.

Lucrurile se pot remedia atât pe cale amiabilă, cât și ținând cont de prevederile legale. Pentru a aplana situațiile de conflict sau pentru rezolvarea lor legală este imperios să se cunoască legile în vigoare.

Citește și: Declarațiile dureroase ale vecinilor lui Mile Povan. Ce s-a întâmplat în locuința artistului. Cântărețul a murit fulgerător

Astfel că, potrivit unei surse, în cazul în care gardul dintre vecini se deteriorează, iar ambele părți se acuză reciproc, legea poate interveni pentru a clarifica situația.

Conform sursei menționate anterior, totul, de la regulile de zonare până la orice alt concept juridic coplex, poate influența care vecin este responsabil pentru achitarea facturilor.

Citește și: De ce Liviu Vârciu se ceartă cu vecinii săi. Actorul nu s-a mai abținut: „Oameni care au probleme, în general”

În cazul unui gard construit la limita proprietății, care reprezintă o linie de proprietate comună, pot apărea discuții aprinse atunci când apare nevoia de reparare.

Dacă acesta a fost construit de comun acord, iar deteriorarea s-a produs din vina unuia dintre vecini, atunci acesta este responsabil pentru achitarea reparațiilor necesare. În acest caz se poate depune și o plângere pentru distrugere.

Citește și: Ce a pățit un bărbat din Cluj din cauza cocoșului pe care îl creștea lângă un bloc. Vecinii nu l-au iertat

În mod normal, ambii vecini trebuie să se ocupe de întreținerea și repararea gardului de separare, costurile împărțindu-se echitabil, împărțind cheltuielile în mod egal. La acestea pot intra și amenajarea terenului, pe lângă costurile pentru gardul propriu-zis.

Acestea sunt situații în care vecinii se înțeleg pe cale amiabilă. Însă de multe ori este nevoie să se aplice legea, din diferite motive. Cel mai indicat este să se ia la cunoștință legislația și să se aplice corespunzător.

Citește și: Un bărbat furios s-a săturat de sunetele venite din dormitorul vecinilor. Ce a scris pe ușă, fără să-i fie jenă de ceilalți vecini

Relația cu vecinii se poate deteriora foarte rapid, iar pentru o viață liniștită este indicat să se aplaneze conflictele înainte de a degenera. Toată liniștea mult visată se poate risipi dacă nu există asumare a responsabilității și empatie, indiferent de tipul de locuință ales.

Rezultate Loto 4 aprilie. A fost câștigat premiul la 5/40, în valoare de 1,2 milioane de lei. Află reportul pentru dumin... Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel înainte de Paște. Prețurile au explodat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x