Antena Căutare

Google marchează ziua de azi, 29 februarie 2024, cu un doodle special, vizibil și în România. Ce reprezintă animația cu broscuță

Google Doodle a lansat astăzi un doodle care marchează ziua de 29 februarie, zi bisectă. Ilustrația e vizibilă în mai multe țări, printre care și România.

ilustratia google de azi, 29 februarie 2024, ce contine o broscuta
Google Doodle a lansat astăzi un doodle care marchează ziua de 29 februarie, zi bisectă. Ilustrația e vizibilă în mai multe țări, printre care și România. | Google

E 29 februarie 2024 și Google sărbătorește cu o ilustrație animată ce înfățișează o broscuță pe o baltă.

Citește și: Două doodle-uri marchează ziua de marți, 27 februarie 2024. Unde sunt vizibile și despre ce evenimente amintesc

Google marchează ziua de azi, 29 februarie 2024, cu un doodle special, vizibil și în România

Google a afișat un doodle special pentru a marca ziua de 29 februarie 2024, care este una bisectă. Illustrația animată arată o baltă, care are mai multe elemente specifice, printre care și o broscuță care ține în brațe numărul 29.

”Vești de pomină, e Ziua Bisectă! Ziua bisectă, 29 februarie, are loc doar o dată la patru ani, pentru a menține calendarele noastre în concordanță cu Pământul și Soarele.”, a scris Google la descrierea ilustrației de azi, 29 februarie 2024.

Ilustrația Google este vizibilă în mai multe țări, printre care și România. Află din rândurile următoare cât de importantă este o zi bisectă și când a fost introdusă pentru prima dată.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează ziua de 29 ianuarie 2024. Îi este dedicat actriței Aminah Cendrakasih. Unde e vizibil

De ce sunt importanți anii bisecți

În anii bisecți se adaugă o zi bisectă, 29 februarie, la calendar. Această zi în plus, numită și ziua anului bisect, face ca anul să aibă 366 de zile - nu 365 de zile, ca un an obișnuit.

Zilele bisecte sunt necesare pentru a menține calendarul nostru în concordanță cu revoluțiile Pământului în jurul Soarelui.

Pământul are nevoie de aproximativ 365,242189 zile - sau 365 de zile, 5 ore, 48 de minute și 45 de secunde - pentru a se roti o dată în jurul Soarelui. Acest lucru se numește an tropical.

Fără o zi suplimentară sau intercalară la 29 februarie, aproape o dată la patru ani, am pierde aproape șase ore în fiecare an. După numai 100 de ani, un calendar fără ani bisecți ar fi greșit cu aproximativ 24 de zile.

Zilele sezoniere, cum ar fi echinocțiul de primăvară sau solstițiul de iarnă, s-ar schimba, prin urmare, în raport cu lunile din calendar.

De exemplu, peste 100 de ani, echinocțiul de toamnă din emisfera nordică, care cade la sfârșitul lunii septembrie, ar cădea la sfârșitul lunii august, iar peste câteva secole, august ar deveni o lună de primăvară.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează 16 ianuarie 2024, Ziua Profesorului. Unde e vizibil

Iulius Caesar a implementat prima zi bisectă în calendarul său iulian, introdus în anul 45 î.Hr. O zi bisectă a fost adăugată o dată la patru ani. La acea vreme, ziua bisectă era 24 februarie, iar februarie era ultima lună a anului.

Cu toate acestea, adăugarea unei zile bisecte la fiecare patru ani era prea frecventă și, în cele din urmă, în 1582, Papa Grigore al XIII-lea a introdus Calendarul Gregorian. Acest calendar, pe care îl folosim și astăzi, are o formulă mai precisă pentru calcularea anilor bisecți.

Ce se întâmplă cu Vlad Pascu după contestația pe care a făcut-o recent... (P) Ce impact are Social Media asupra cotelor de pariuri pentru Finala Ligii Campionilor 2024...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x