Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează ziua de 29 ianuarie 2024. Îi este dedicat actriței Aminah Cendrakasih. Unde e vizibil

Google Doodle a lansat astăzi un doodle care o înfățișează pe actrița indoneziană Aminah Cendrakasih, cu ocazia împlinirii a 86 de ani.

doodle de la google pe 29 ianuarie 2024
Google Doodle a lansat astăzi un doodle care o înfățișează pe actrița indoneziană Aminah Cendrakasih, cu ocazia împlinirii a 86 de ani. | google

Doodle-ul de astăzi o celebrează pe actrița indoneziană Aminah Cendrakasih, una dintre cele mai apreciate și mai populare actrițe din Asia de Sud-Est.

Un doodle special de la Google marchează ziua de 29 ianuarie 2024. Îi este dedicat actriței Aminah Cendrakasih. Unde e vizibil

Google Doodle a lansat astăzi o ilustrație care o înfățișează pe actrița indoneziană Aminah Cendrakasih într-un cadru de televizor, alături de desene florale în fundal, cu ocazia împlinirii a 86 de ani.

Google o celebrează pe actrița Aminah Cendrakasih, cunoscută mai ales pentru rolul Lela din serialul Si Doel Anak Sekolahan. Ea a apărut în aproape 120 de filme de-a lungul carierei sale de cinci decenii.

Doodle-ul de la Google de pe 29 ianuarie 2024 este vizibil doar în Indonezia, conform browserului.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează ziua de 15 ianuarie 2024. Ce semnificație are și unde apare

Cine este Aminah Cendrakasih

Aminah Cendrakasih s-a născut la 29 ianuarie 1938, în orașul Magelang, situat în provincia indoneziană Java Centrală.

Părinții ei au activat în divertisment, tatăl fiind comediant, iar mama actriță. Aminah a mers pe urmele părinților ei încă din timpul adolescenței.

Aminah Cendrakasih a apărut pentru prima dată în ”Oh, Ibuku” (Oh, mama mea) în 1955. Mai târziu, în același an, duo-ul mamă-fiică a jucat în Gambang din Semarang, ceea ce i-a adus primul rol principal în Ibu dan Putri.

A fost foarte apreciată pentru prestația sa din "Serampang 12", un film axat pe o poveste de dragoste, în urma căruia faima ei a crescut vertiginos.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează 16 ianuarie 2024, Ziua Profesorului. Unde e vizibil

Aminah Cendrakasih a jucat în peste 100 de roluri în spectacole notabile în următoarele câteva decenii. Printre acestea se numără filme precum ”Taman Harapan” și ”Si Doel Anak Sekolahan”.

Aminah Cendrakasih a primit mai multe titluri onorifice pentru performanțele sale de pe micile ecrane, inclusiv două premii pentru întreaga carieră de la Festivalul de Film din Bandung și de la Premiile Filmului Indonezian.

Rezultate Loto 28 ianuarie 2024. Report în valoare de peste 28,52 milioane de lei după extragerile de duminică... România nu suspendă finanțarea ONU. Ce declară Ministerul Afacerilor Externe și ce țări au stopat finanțarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x