Antena Căutare

Uber și Bolt ar putea dispărea din România. Ce lege este pe masa Ministerului Transporturilor

Ministerul Transporturilor ar putea aproba o lege care modifică prevederi importante în ceea ce privește activitățile de transport alternativ, preum Uber și Bolt.

o mână care ține de volan și o altă mână care ține un telefon pe ecranul căruia apare scris uber Galerie
Se schimbă regulile pentru șoferii care prestează servicii de transport alternativ | Shutterstock

În a doua parte a lunii martie ar putea fi modificate prevederile privind activitatea de transport alternativ. La cererea taximetriștilor, Ministerul Transporturilor ar putea modifica legea.

Citește și: A fost adoptat un nou proiect de lege care interzice comercializarea băuturilor energizante. La ce sumă se ridică amenzile

Uber și Bolt ar putea dispărea din România. Ce lege este pe masa Ministerului Transporturilor

Guvernul ar putea schimba regulile în privința transportului alternativ, potrivit unei surse. Astfel că, Uber și Bolt ar putea dispărea din România. Proiectul întocmit de OUG este în dezbatere publică până pe 19 martie.

Schimbările prevăzute i-ar putea scoate de pe piață pe șoferii care prestează transport de persoane în regim de închiriere. Astfel ar putea fi afectați colaboratorii Bolt și Uber.

Citește și: Când îți poți lua zilele de concediu restante. Cât timp sunt valabile zilele rămase din anul anterior

În cursul zilei de duminică, 10 martie, reprezentanții Uber au trimis un e-mail tuturor șoferilor colaboratori:

„Vă aducem la cunoștință că Ministerul Transporturilor a publicat aici https://mt.gov.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/5159-oug07032024dtr o propunere de modificare a OUG 49 / 2019 care prevede, printre altele eliminarea contractului de comodat și limitarea vârstei mașinii la 5 ani pentru prima autorizare.

Citește și: Antibiotice eliberate „la liber” în farmacii. Cum vor fi prescrise și ce condiții trebuie să îndeplinească pacienții

Noi suntem în permanent dialog cu autoritățile pentru a le explica importanța industriei transportului alternativ pentru șoferi și pentru România în general și vă ținem la curent cu evoluția discuțiilor. În acest moment nu se schimbă nimic în ceea ce privește colaborarea ta cu Uber iar modificarea curentă este în stadiul de propunere de modificare asupra OUG 49 / 2019.

Proiectul de OUG se află în dezbatere publică până în data de 19.03.2024. Poți trimite opinia ta cu privire la propunerile publicate în dezbatere publică de către Ministerul Transporturilor la următorul link sau la adresa de e-mail [email protected]. Credem că vocea fiecăruia dintre șoferi este important să fie auzită.”

Citește și: Locul de muncă cu salariu de 13.000 de lei net pe lună. Angajatorul oferă cazare gratuită, transport și reducere la mâncare

Conform sursei citate anterior, în proiectul de lege respectiv este precizat și faptul că șoferii Uber și Bolt vor putea efectua servicii de transport persoane doar în județul în care este înmatriculat vehiculul.

O altă schimbare ține de vechimea automobilului folosit. Aceasta nu trebuie să treacă de zece ani.

Citește și: Câte ore pe an pierde în trafic un șofer din București. Între cele mai aglomerate orașe din lume se află și Capitala

De asemenea, va fi obligatoriu ca autoturismele pe care se prestează activitatea de transport alternativ să fie în proprietatea firmei autorizate pentru acest tip de transport. În acest mod, șoferii nu vor mai putea încheia contracte de comodat și de închirire.

Astfel șoferii vor fi nevoiți să-și înființeze propriile firme de transport, strângând toate aprobările necesare unei astfel de proceduri.

Citește și: Anunțul lui Marcel Ciolacu despre ajutorul pentru încălzire. Pe cine vizează decizia de exceptare

Conform sursei citate, în prezent, peste 100.000 de șoferi activează pe piața de transport alternativ din România.

Rezultate Loto azi, 10 martie 2024. Report în valoare de peste  3,61 milioane de lei după extragerile de duminică... Tarifele și perioada de valabilitate a rovinietei se schimbă. Cum îi afectează pe șoferi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x