Antena Căutare

Anunțul lui Marcel Ciolacu despre ajutorul pentru încălzire. Pe cine vizează decizia de exceptare

În ședința de Guvern din dimineața zilei de 16 februarie, premierul Marcel Ciolacu a făcu declarații cu privire la ajutorul acordat pentru încălzire.

premierul României Marcel Ciolacu vorbind la microfon Galerie
Guvernul va acorda în continuare ajutoarele de căldură | Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații importante la începutul ședinței de Guvern de astăzi, vineri 16 februarie 2024.

Citește și: (P) Sondaj eJobs: 6 din 10 angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023. Mulți vor oferi un plus între 5-10% la salariu

Marcel Ciolacu a vorbit în ședința de Guvern despre ajutorul pentru încălzire. Pe cine vizează decizia de exceptare

Prim-ministrul a anunțat în ședința de Guvern că majorările de pensii sau de salarii aplicate la începutul anului nu vor fi luate în calcul la stabilirea ajutorului de încălzire pentru familiile vulnerabile.

Citește și: Ministrul Muncii anunţă majorări salariale. Ce angajați vor primi bani mai mulți. Marius Budăi: „S-a făcut o analiză a bugetelor”

Decizia de exceptare vizează un număr de aproximativ 800 de mii de familii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Klaus Iohannis, declarație de ultim moment despre alocații și pensii. „Nu e posibil să împarți bani care nu există”

Conform News.ro, premierul a declarat: „Avem în primă lectură un act normativ foarte important, trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categoriile vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire şi suplimentul pentru energie pentru cât a rămas din sezonul rece.

Citește și: Când se virează a doua tranșă pentru plata facturilor la încălzire. Ce trebuie să știe beneficiarii ajutorului

Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie 2024 nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin. Fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici.

Citește și: Care este temperatura „ideală” de avut în casă, astfel încât să menții facturile la minimum iarna acesta

Ar fi profund incorect să ajungem la asemenea situaţii, mai ales în acest moment. Aşadar, luăm această decizie de exceptare fiind vorba de viaţa a circa 800 de mii de familii ce beneficiază de aceste ajutoare.”

Astfel, Guvernul va acorda în continuare ajutoarele de căldură, venind în sprijinul a numeroase familii în sezonul rece. Vestea a venit ca o alinare în aceste zile pentru aproximativ 800 de mii de familii vulnerabile.

Citește și: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă merg la serviciu cu mașini din flota de autoturisme a statului. Ce mărci preferă politicienii

În respectiva ședință de Guvern, premierul României a dezbătut și problemele din sectoarele vegetal și zootehnic, unde vor fi alocate 1,2 miliarde de lei.

„Aprobăm două hotărâri de Guvern prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic în contul cererilor depuse în cursul anului trecut.

Citește și: Fiul lui Marcel Ciolacu s-a cununat civil la Buzău: „Sper să mă facă bunic cât mai curând”. Cum arată nora premierului României

Fondurile reprezintă ajutoarele naţionale tranzitorii finanţate din fonduri europene. De aceste sume vor beneficia peste 550.000 de fermieri din sectorul vegetal şi 200.000 de fermieri din cele zootehnic”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Impozit zero pentru unele familii. Cine ar putea beneficia de scăderea impozitului

„Continuăm procesul de reorganizare a administraţiei centrale şi de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Ne vom ţine de calendarul prevăzut, astfel încât la jumătatea anului toate ministerele să aibă o structură mai suplă şi eficientă, cu proceduri care să reducă birocraţia”, a mai adăugat acesta.

Polițist din Ploiești, surprins când întrerupe examenul auto și ajută o bunicuță să treacă strada. Un sofer a filmat tot... Dovada că miracolele există! Un băiețel s-a vindecat de o formă rară și agresivă de cancer. Ce spun medicii despre cazul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x