Antena Căutare

Ce spune fostul medic al naționalei de fotbal despre cazul Simona Halep

Fostul număr 1 mondial, Simona Halep, a primit, în cursul zilei de marți, un verdict crunt: suspendare până în luna octombrie a anului 2026. Pompiliu Popescu nu-i dă nicio șansă la TAS.

colaj Pompiliu Popescu și Simona Halep Galerie
Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj | hepta

Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a primit verdictul dat de Tribunalul Sports Resolutions. Aceasta a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. În ciuda faptului că Simona a negat folosirea substanței interzise Roxadustat în mod conștient, verdictul nu a fost dat în favoarea ei.

Profesorul Jean-Claude Alvarez, toxicolog la Spitalul Universitar Garches din Franța, a prelevat monstre din părul sportivei. Acesta a ajuns la concluzia că Simona este victima unei contaminări cu substanța interzisă de WADA, Roxadustat. Cu toate acestea, Pompiliu Popescu nu o consideră o victimă.

Simona Halep demascată de Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei de fotbal

Fostul medic al naționalei sportive de fotbal consideră că decizia Simonei de a nega folosirea substanței interzise a dăunat procesului. Potrivit PlaySport, Pompiliu Popescu susține că Simona Halep a știut de dopaj.

„Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura Simonei Halep și veți înțelege! Cine se pricepe înțelege despre ce este vorba. Ea a greșit că nu a recunoscut, așa ar fi avut parte de o pedeapsă mai mică”, a declarat acesta.

Citește și: Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat. Detaliile care au ieșit la iveală după ce sportiva a fost suspendată

Fostul număr 1 mondial în tenis are două capete de acuzare: dopajul cu Roxadustat, depistat în urma unui test de urină efectuat pe 29 august 2022, și iregularitățile din pașaportul biologic, acestea fiind observate în urma a 51 de analize.

Deși presa speculează că Simona ar fi victima proprului staff ori că ar fi ingerat substanța interzisă fără să-și dea seama, medicul Generației de Aur nu este de această părere.

„Simona Halep a fost testată, depistată pozitiv și suspendată. Punct. Nu contează ce a vrut, ce n-a vrut să facă, de unde a luat substanța. Din moment ce substanța era în corpul ei, ea era dopată. Toți sportivii răspund pentru ceea ce folosesc”, spune medicul într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

O mascaradă

De asemenea, acesta numește tot cazul Simonei Halep o mascaradă: „Pentru voi e un subiect foarte interesant, sunt conștient de asta, însă pentru un medic acestea sunt discuții fără rost.”
Tot Pompiliu Popescu dezvăluie trucurile care se practică în afara competițiilor:

„Un sportiv poate să folosească ceva în perioadele din afara competițiilor și să calculeze astfel încât substanța aceea să-i iasă din organism până la data la care va fi testat. Metoda calendarului funcționează, dar nu mereu, uneori mai dă greș.”

Citește și: Reacția Loredanei, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani din tenis. Ce mesaj i-a transmis artista

Însă acesta spune că pașaportul biologic nu poate indica nimic fals, acesta funcționând precum o alarmă. Fostul medic al naționalei de fotbal consideră că este „o pierdere de vreme să contești laboratoarele”, iar Simona nu a făcut decât să-și atragă o pedeapsă mai mare decât dacă ar fi recunoscut de la început.

El a dat două exemple din sport care arată că dacă Simona Halep ar fi recunoscut, pedeapsa ei ar fi putut scădea. Primul exemplu este Adrian Mutu, care a fost prins dopat de două ori, însă a revenit mult mai repede în sport, deoarece a recunoscut de la început și nu a încercat să trișeze.

Citește și: Unde a fost văzută Simona Halep după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj. În ce imagine a apărut fostul numărul 1 mondial

Iar al doilea este Sharapova: „Sharapova a procedat corect fiindcă a fost sfătuită de către un om cu cap. Rusoaica a spus imediat: <<Da, eu nu am luat meldonium doar acum, îl iau de paisprezece ani.>> Și a suportat o sancțiune mai mică decât aceasta de patru ani a Simonei.”

România, calificată în finala Campionatelor Europene! Tricolorele au învins spectaculos Franţa, în direct în AntenaPLAY... România – Germania LIVE VIDEO | Tamara Boros vrea revanşa după înfrângerea de la Jocurile Europene: „Ne doream acest due...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x